Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 10. 10:26, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Craps kaszinójáték – Egy igazi klasszikus

Craps kaszinójáték – Egy igazi klasszikus

Az online kaszinók egyre növekvő népszerűségének több oka is van. Egyrészt, a játékosok szívesebben játszanak otthonról, kényelmesen, minthogy hosszú órákat utazzanak egy földi kaszinóig.

Másrészt, az internetes kaszinók gyakran olyan bónuszokkal várják a játékosokat, amelyekkel a hagyományos termek nem tudnak versenyezni. De talán még ennél is fontosabb, hogy az online szerencsejáték-oldalak hihetetlenül széles játékkínálatot kínálnak. Különféle nyerőgépek, élő és asztali szerencsejátékok sokasága vár mindenkit, aki szerencsét próbál egyMagyar oldal online.

Manapság gyakran hallunk a szerencsejátékról, de sokan valószínűleg nem tudják, hogy milyen régóta létezik. Régészeti bizonyítékok arra utalnak, hogy már az ókori rómaiaknál is játszották, de Kínából is vannak bizonyítékok, ahol számos korai játékot találtak. Ezek között különböző kocka játékok találtak - még olyanokat is, amelyekből modern szerencsejátékok lettek, amelyeket kockával játszottak.

Teltek-múltak az évek, és a szerencsejátékok továbbra sem tűntek ki a divatból, sőt, egyre több helyen jelentek meg. Az angol hazard játék például szintén óriási népszerűségek örvendett, ebből fejlődött ki később a craps, amely – bár Magyarországon kevéssé ismert – a világ számos táján a szerencsejátékosok egyik kedvenc kockajátékának számít.

Hogy miért nem terjedt el Magyarországon annyira a craps játék, mint a világ többi részén, arra sajnos nincsen egyértelmű válasz. Ahogy az alábbi ábrán is láthatjuk, Európában a legnépszerűbb szerencsejátéknak a sportfogadás számít, és ezt követik az online kaszinó játékok, amelyek között az akár kriptovalutában is játszható craps megtalálható. Valamiért azonban a magyarok inkább játszanak nyerőgépeken, és a póker-blackjack páros egyeduralma is megdönthetetlennek tűnik egyelőre. A craps tehát biztosan több figyelmet érdemel. Ebben a cikkben a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze a játékról. Szó lesz a játékmenetről, a szabályokról és a fogadási lehetőségekről. Ha érdekel egy méltatlanul elfeledett klasszikus, olvass tovább!


1. forrás: https://www.egba.eu/news-post/europes-online-gambling-market-grew-11-in-2018-new-data-confirms/

A craps játékmenete

A craps tehát egy kockajáték, amelyet két dobókockával játszanak, és a játékosok maximális száma sincs meghatározva. A játékosok a dobás eredményére vagy a sorozatokra fogadhatnak a bank ellen. Az online kaszinókban ismert crapsben általában minden dobást a játékosok végeznek. Ez alól kivételt képeznek az élő játékok, ahol valódi krupié is részt vesz a játékban.

A craps hagyományos változatát valódi asztalon játsszák, amelyen a lehetséges kimenetelek is fel vannak tüntetve. A játékosok két kockával gurítanak. Az éppen dobó játékost shooternek nevezik. A dobás eredményére bármelyik játékos fogadhat, függetlenül attól, hogy ő-e a shooter vagy sem. A shooternek azonban nincs választási lehetősége: neki muszáj fogadni a Pass vagy a Don’t pass vonalra.

Az első dobás alapjaiban határozza meg a játék további menetét. Ha az első játékos 2,3 vagy 12 pontot dob, azzal crapset ér el. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki a Pass fogadást tette meg, ebben az esetben veszít. Ha a dobás eredménye 7 vagy 11 pont, a Pass fogadások nyertesek. Természetesen más pontszámok is kijöhetnek. Ilyenkor a shooter beállítja a pontot a dobásával, és ezt követően addig kell ismételnie a gurítást, amíg el nem éri a korábban dobott számot. Ha viszont 7-est dob, azzal kiesik a játékból.

Fogadási lehetőségek a craps játékban

A kaszinó játékok online változatai azért is olyan népszerűek, mert számos fogadási lehetőség áll a játékosok rendelkezésére, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb opciót, akár kisebb büdzsével játszik, akár high roller játékosnak számít. Természetesen a crapsben is több lehetőségünk van, amelyeket mindenképp érdemes megérteni, mielőtt játszani kezdenénk:

Pass line: Az alapfogadásként is ismert Pass line esetében a dobó arra fogad, hogy nyer, vagyis hogy 7-est vagy 11-est fog dobni. Ha pontot ér el, a dobást addig kell ismételnie, míg még egyszer ki nem jön az adott pontszám.

Don’t pass line: A Don’t pass line fogadások esetében a craps játékosok arra fogadnak, hogy a dobó veszít. Ha elsőre 7-est vagy 11-est dob a shooter, a fogadást a játékosok elveszítik, ha viszont 2 vagy 3 pontszámot ér el, nyertes fogadásról beszélhetünk.

Come: A Come fogadás lényege, hogy a játékosok egy teljesen új Pass line fogadást tesznek meg az első dobás után, a kezdő dobás eredményétől függetlenül. Come fogadást csak abban az esetben lehet kötni, ha a dobó játékos beállította a pontot.

Don’t come: Egy kétkörös craps fogadás, amelynek ha az első körében 2-est vagy 3-ast dobunk, nyerünk, ha 7-est vagy 11-est, akkor veszítünk. Ha a pontszám 12-t mutat, push-ról beszélhetünk.

A fenti fogadástípusok is jól mutatják, hogy egy igazán izgalmas játékról van szó, amelynek számos kimenetele lehet. Vannak más fogadási opciók is, például lehet egyszerű gurításra is fogadni, így ha kipróbálnád a crapset, érdemes lehet egy kicsit jobban beleásni magad a játék stratégiáiba.


2. forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kaszino-szerencse-jatek-szabadido-14997903/

Kipróbálnál valami újat? Játssz crapset!

Az online kaszinók remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak azoknak, akik élvezik a szerencsejátékot, ám nem feltétlenül van lehetőségük elutazni egy hagyományos kaszinóba. A rendkívül széles választék miatt azonban vannak olyan méltatlanul elfeledett klasszikusok is, mint a craps, amiket mindenképp érdemes kipróbálni. Ha unod már a nyerőgépeket és a pókert, a craps jó választás lehet neked! Ne ijedj meg – a szabályok csak elsőre tűnnek bonyolultnak, valójában viszonylag hamar elsajátítható ez a játék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.