Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 05. 19:27, hétfő | PR

Egy optimális megoldás - a reptéri parkolás

Egy optimális megoldás - a reptéri parkolás

Korábban nagy gondot okozott, hogyan jussunk el a reptérre, de szerencsére ennek ma már nem kell így lennie. A parkolás szinte mindenkinek megoldja a gondját, immár Budapesten is.

Ma már nem a taxi az egyetlen opció

A repülőterek hagyományosan kívül helyezkednek el a városközpontoktól. Néha szinte egy kisebb utazásra vannak a nagyvárosoktól. Így van ez sok esetben, legyen a reptér kicsi avagy nagy, és nem véletlenül: hatalmas terület és komoly infrastruktúra kell egy-egy ilyen közlekedési központhoz.
Az üzleti vagy turistaútra indulóknak mindig is egy külön logisztikai feladat volt az utazásuk megszervezésében a reptérre való eljutás. Mindenki tudja, ha például idegen városba repülünk, ahol nincs saját autónk, meg kell oldanunk a városba bejutást.

Minél nagyobb, annál jobban kiesik?

Jelentős légiközpont például Milánó reptere, Malpensa, amely 50 kilométerre fekszik a központtól, így egy plusz utazás a ki-bejutás. Még ‘húzósabb’ a Tenerife North reptér, amely 60 kilométernyi utazást jelent. Athénban is utazgathatunk, míg beérünk vagy kiérünk, itt 30 kilométer a távolság.
Nem nagy kedvence az utazóknak Frankfurt Hahn reptere sem, ahol 100 kilométert kell megtenni a belvárostól, mire repülőre ülhetünk.

Vannak szerencsésebb esetek is, főleg a kisebb városok esetében sikerült beljebb helyezni a fel- és leszálló pályákat. Valencia reptere például csak 9 kilométerre található a központtól, és metró köti össze a várossal. Larnaca (Ciprus) még szerencsésebb, csak 6 kilométert kell leküzdeni.
Portugália második legnagyobb városa, Porto esetében 17 kilométerre van a repülőtér a belvárostól, és itt is megoldás a metró. Prága csak 16 kilométernyire esik saját légikikötőjétől, viszont itt nem épült ki a metró.

A legegyszerűbb kiautózni

Itthon hasonló a helyzet, mint a cseh fővárosban: a távolság nem hatalmas a belvárostól - szintén 16 kilométert kell áthidalni - de metró nem vezet el odáig. A hagyományos városi tömegközlekedéssel nem oldható meg a helyzet - kivétel a különdíjas BKK buszjárat -, ám szerencsére vannak más opciók.

A saját autó a legkényelmesebb megoldás. Rengeteg előnye van, ezek közül csak egy: ha gyerekkel utazunk, nem kell a gyerekülés miatt aggódni. Apróságnak tűnik, de egy kisgyereknek nem szabályos speciális ülés nélkül autóba ülni. A taxiba persze kevesen szerelik be a gyerekülésüket, ám ha nincs bébiülés vagy ülésmagasító, a biztonság miatt aggódhatunk egész úton.
Ha saját autóval utazunk, bepakolhatunk a csomagtartóba, van rá időnk és lehetőségünk. Avagy hallgathatjuk a kedvenc zenénket.
No és a reptér közelében leparkolva, amint kilépünk a terminálból, saját kocsinkba ülhetünk vissza. Ha kissé gyűrötten, egy hosszabb átszállással, várakozással tarkított út után például éjjel érkezünk, ez az élmény megfizethetetlen.

Szerencsére a reptéri parkolás viszont megfizethető - a bud.hu minden információt megad ezzel kapcsolatban. A Liszt Ferenc Repülőtéren választhatunk szabadtéri, fedett parkoló és teremgarázs közül, ezek ára 3000 és 4500 forinttól indul, majd naponként 500-1500 forinttal növekszik.
A Terminál, Business, Holiday és Holiday Plus parkolóba online is foglalhatunk helyet, az sem baj, ha ez az utazást megelőző napon jut az eszünkbe.

Címkék: bud.hu, reptér, transzfer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.