Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 25. 10:18, hétfő | Helyi
Forrás: Koller József/InfoEsztergom

Életben tartotta a címvédés lehetőségét a Vitéz-sereg

Életben tartotta a címvédés lehetőségét a Vitéz-sereg

Rendkívül nehéz meccsen győzött a hétvégén az Esztergomi Vitézek felnőtt alakulata, amely a kecskeméti rögbiseket fogadta hazai pályán. A fiúk a sikert követően egy lépésre kerültek a bajnoki döntőhöz.

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, az eddig veretlen Kecskemét esélyesként érkezett Esztergomba. Sőt a vendégek összeállításukat látva bízhattak is a sikeres szereplésben.

A Vitézeknek pedig mindenképpen nyerni kellett, hogy a bajnoki címért való küzdelemben versenyben maradhasson az együttes. A fiúk ugyanis korábban már Szegeden és Kecskeméten is vereséget szenvedtek.

Óriási izgalmakkal kezdődött a mérkőzés. Főleg mezőnyjáték folyt felpaprikázott hangulatban. A hazaiak közül a 8. percben Csákit állította ki a játékvezető, majd a 19. percben Gyurcsik került játéktéren kívülre. Igaz, hogy egy kecskeméti játékost is kiküldött a játékvezető.

A 35. percben harminc méterre a hazai kaputól büntető rúgáshoz jutottak a vendégek, amit a válogatott Nagyhegyesi révén értékesítettek is a kecskemétiek. Ezt követően a félidő végéig az eredmény már nem változott, így 0-3-as kecskeméti vezetéssel mehettek a szünetre a csapatok.

A második félidő hazai rohamokkal indult, majd azzal is folytatódott. A vendégek csak ritkán lepték át a félpályát. A 18. percben a folyamatos támadások Heckel révén sikert eredményezett. Támadásban maradtak ezt követően is a Vitézek, de az eredmény már nem változott.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a csapatban helyet kapott Suiogan Timár az edzőSuiogan Károly 17-éves fia is, aki a középső védő poszton kitűnően helyt állt.

Nagy előre lépest tett a hazai csapat, amely legközelebb május 7-én Budapesten az Exiles otthonába lép pályára. Győzelem esetén biztos részvevői az EXTRA-LIGA idei döntőjének.


RÖGBI EXTRA-LIGA
Esztergomi Vitézek RAFC.-Kecskemét 7-3(0-3)
Esztergom RCH stadion 500 néző. Vezette: Mátrai Norbert
Vitézek: Heckel, Hock, Német, Csákvári, Jámbor, Berbesi, Gyurcsik A, Koller, Raul, Suiogan K,
Stigmajer, Gyurcsik, Soós, Volentér, Suiogan T.
Csere: Remsik, Szakály, Ágotai, Kiss K, Biró.
Célok: Heckel 5, Suiogan K 2
Edző: Suiogan Károly.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.