Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 15. 11:55, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/katasztrófavédelem

Elhabosították a tűzoltók a Suzuki tartályparkját

Elhabosították a tűzoltók a Suzuki tartályparkját

Üzemanyag átfejtése közben a tartányos gépjármű lefejtő csöve megsérült – ez volt a hétfői védelmi gyakorlat alaphelyzete a Suzuki gyárban.

Komplex belső védelmi terv gyakorlatot tartott hétfőn a szerelő üzemi tartályparkjában a Magyar Suzuki Zrt. Esztergomban.

A gyakorlaton a létesítmény érintett munkatársai mellett, a nyergesújfalui, az esztergomi és a bajnai hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi mobil labor vett részt.

A feltételezés szerint üzemanyag átfejtése közben a tartányos gépjármű lefejtő csöve megsérült, melynek következtében mintegy két köbméternyi benzin a kármentővel ellátott területre folyt.

A kárfelszámolásban érintett üzem dolgozói a létesítmény belső védelmi tervében meghatározott feladatsor alapján, az operatív törzs irányítása mellett azonnal megkezdték a beavatkozást, melyhez a tűzoltók is csatlakoztak, akik sugárvédelem mellett habsugarakat szerelve habtakarót képeztek az üzemanyagtócsán, megakadályozva ezzel a robbanásveszélyes helyzet kialakulását. A veszélyes hulladéknak minősülő kármentesítő anyagot további kezelésre szerződött vállalkozó szállította el a területről.

A részletes értékelést követően Kocsány Zita alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő a gyakorlatot megfeleltre értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.