Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 20. 14:19, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték a lányát elhanyagoló nőt – A kisgyerek szexuális bűncselekmény áldozata lett

Elítélték a lányát elhanyagoló nőt – A kisgyerek szexuális bűncselekmény áldozata lett

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az nőt, aki 2010-ben született kislányával nem törődött, vele együtt csavargott, a társaságában alkalmi ismerőseivel italozott, náluk aludt.

A nő egyedül nevelte a 2010-ben született kislányát egy dorogi lakásban. Az asszony rendszeresen ivott, alkalmi ismerőseivel, barátaival több napon keresztül csavargott, miközben gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másra bízta – számolt be az esetről a Tatabányai Törvényszék.

Hozzátéve, hogy amikor egyszer a nő műkörmöshöz ment, a sértettet egy rövid ideje megismert családra bízta, ami ahhoz vezetett, hogy a kislánya szexuális bűncselekmény áldozata lett. Az elkövetőt azóta elítélték.

A nő ezután nem tartotta szükségesnek, hogy a lányát pszichológushoz vigye, segítse a trauma feldolgozásában, és nem gondoskodott a gyermek tisztaságáról, ruhái rendezetlenek, koszosak voltak, a kislány többször visszatérő tetű fertőzését sem kezelte.

A kislány sokszor tanúja volt a vádlott és férfi ismerősei italozásának, többször ott aludt el, ahol édesanyjával tartózkodott, például a Duna-parton, vagy a vádlott férfi ismerőseinél. 2017 júliusában az anya az esztergomi Mária Valéria hídon ittas állapotban kiabált, aktuális partnerével együtt megpróbált leugrani a hídról, miközben az akkor hétéves sértett is velük volt, aki megijedt, remegett, amikor kiértek a rendőrök – tette hozzá az ügyészés.

A hatóságok többszöri felhívása ellenére az asszony nem változtatott az életvitelén, 2014 decemberétől a családsegítő szolgálat alapellátás keretében gondozta a kislányt, 2018-ban pedig nevelőszülőnél helyezték el.

Az anyát az Esztergomi Járásbíróság 2019. február 19-én kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.