Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 25. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Esztergom Étele – idén is főzőverseny

Esztergom Étele – idén is főzőverseny

Az Esztergom Étele főzőverseny a tájjellegű étel hiánya okán indult útjára, az Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál keretein belül.

A szeptember 5-én a harmadik alkalommal megrendezendő verseny célja, hogy a versenyzők magyar alapanyagok felhasználásával, családi recept alapján vagy saját kreativitásuk szerint elkészítsék a város ételét. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha által támogatott eseményen szakmai zsűri bírálja a fogásokat az ízek harmóniája, az ötletesség és a tálalás szempontjait is figyelembe véve. A versenyzők lelkesedésének és nyerni akarásának eredményeképp, olyan nagyszerű fogások viselték az Esztergom Étele címet az elmúlt két évben, mint a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával, a versenyzők a kemencében sült húst fűszeres juhtúróval töltött burgonyával tálalták; vagy a Várvédő vitéz szüze reszkess török körettel, mely fantázianév alatt szűzérme grillezett zöldségekkel, hagymaszósszal és padlizsánkrémmel töltött tésztabatyuval értendő.

A verseny résztvevőit a 100 ezer forintos fődíj mellett az a megtiszteltetés is motiválja, hogy kreációjuk egy évig viseli az Esztergom Étele címet, amely több helyi étterem étlapjára is felkerül.

Az idei év újdonságaként egyéb gasztronómiai programokkal egészül ki a főzőverseny, gasztroblogger találkozó, előadás a fenntartható étkezés és étteremvezetés témakörben a Felelős Gasztrohős jóvoltából, workshop a Cukorka Sweetfabric Budapest közreműködésével, táplálkozással kapcsolatos egészségügyi szűrések, Esztergom és térségének gasztronómiáját bemutató, jelenleg is folyó régészeti feltárások és az eddigi eredmények ismertetése, valamint különböző tematikus, gasztronómiához kapcsolódó programok.

A versenyre augusztus 31-ig lehet jelentkezni ITT a jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével. A NEVEZÉS INGYENES!

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak szeptember 5-én Esztergomban az Erzsébet parkban, Mindszenty téren és a Kis Duna sétányon.

További információ:
web: www.izekorokhangulatok.hu
facebook: https://www.facebook.com/izekkorok?fref=ts

Kapcsolódó cikk:
Idén is lesz Ízek Korok Hangulatok Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.