Városlista
2018. december 19, szerda - Viola

Hírek

2018. Október 10. 05:01, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom mártírjaira emlékezünk!

Esztergom mártírjaira emlékezünk!

Idén is két helyszínen és két időpontban emlékezik Esztergom az 1956-os nemzeti forradalmunk eseményeire és város mártírjaira.

MEGHÍVÓ

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete meghívja az 1956-os nemzeti forradalmunk és Esztergom mártírjainak emlékére rendezett városi ünnepségekre.

2018. OKTÓBER 23-án (kedden)

17.00 MEGEMLÉKEZÉS A SZÉCHENYI TÉREN
a városháza falán elhelyezett 56-os emléktáblánál Himnusz - Az esztergomi forradalmi események felidézése – Szavalat – Koszorúzás – Szózat. Közreműködnek a TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma tanulói és a Carmen Sporttánc Egyesület tánccsoportja

18.00 ÜNNEPI EST
A Művelődés Házában (Esztergom, Imaház u. 2/A). Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról – Polgármesteri köszöntő Ünnepi díszelőadás: SZÉP SZERELMEM, MAGYARORSZÁG Közreműködik: Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas Érdemes művész és Tocsvay Béla Kossuth-díjas előadóművész

2018. OKTÓBER 26-án (pénteken)

18.00 AZ 1956-OS ESZTERGOMI ÁLDOZATOK EMLÉKÜNNEPE
a Sötétkapu Szent Adalbert Központ felőli bejáratánál lévő emlékműnél. Program: Himnusz - Hagyományőrző emlékirat koreografált előadása – Szavalat – Ünnepi beszéd – Ökumenikus ima – Koszorúzás – Szózat. Ünnepi beszédet mond: Dr. Négyesi Lajos, ezredes, hadtörténész. Közreműködnek az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tanulói.

Az önkormányzat kéri, hogy a sötétkapui koszorúzási szándékukat – a koszorúzó szervezet és személy nevének, beosztásának megadásával – legkésőbb 2018. október 24-ig (szerda) írásos formában az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal iktatójában szíveskedjenek leadni, vagy a varoshaza@esztergom.hu e-mail címre elküldeni.

17.55-tól az ünnepség végéig a Sötétkaput a gyalogos forgalom elől lezárják!

Címkék: 1956, megemlékezés

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 17:12, kedd | Helyi

Nemzetközi projekt keretében utazhatnak a Montágh-os diákok

Sikeresen pályázott az idén az Európai Unió által támogatott „Erasmus +” programban a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola.

2018. December 18. 14:47, kedd | Helyi

Mi legyen a Dobogókői-Petőfi út-Terézia utca kereszteződés helyett?

Három megoldási javaslat is van a Dobogókői-Petőfi út-Terézia utca kereszteződés kiváltására. A városvezetés a szakemberekkel kedden tárgyalt az elképzelésekről.

2018. December 18. 12:47, kedd | Helyi

Karácsony előtt Esztergom – Látványos és profi VIDEÓ!

Szuper videó, remek technikával felvéve és látványos vágásokkal. Meg persze Esztergom szépen feldíszített főterével. Ezt látni kell!

2018. December 18. 11:38, kedd | Helyi

Jelentős kárt okoztak a hatalmas lángok a Csenkei hídnál

Jelentős anyagi kár keletkezett a nyaralóban, de a tűzesetnél nem sérült meg senki – közölte a katasztrófavédelem.