Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 08. 14:47, péntek | Helyi
Forrás: kemöh

Esztergomi értékteremtő kiválóságokat is díjazott a megyei közgyűlés

Esztergomi értékteremtő kiválóságokat is díjazott a megyei közgyűlés

Két esztergomi szakember - Erős Gábor és Fehér László - vehetett át kitüntetést pénteken az Oroszlányi Művelődési Központban a megyei közgyűlés által alapított Értékek és értékteremtők elnevezésű díjátadón.

Közösségünk értékteremtő tagjait díjazták – Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter közreműködésével átadták a megyei közgyűlés kitüntető címeit, a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat és a Vályi Díjat is.

A Himnusz közös eléneklése után házigazdaként elsőként Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere és Szabó István Lajosné, a Komárom-Esztergom Megyei és az Oroszlányi Szlovák Önkormányzat elnöke köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke tolmácsolta ünnepi gondolatait. Elmondta, a korábban eltérő időpontban megrendezett ünnepi alkalmak ezúttal egy nagy, egész napos rendezvény keretében valósultak meg.

„Rendezvényünk hívószava az érték. A megyei önkormányzat fontos feladatának tartja, hogy elismerje, megismertesse azoknak a megyében élő embereknek a tevékenységét, akik odaadó, becsületes munkájukkal gyarapítják közösségeinket, értékesek és értéket teremtenek. Szerencsés vagyok, hogy évről évre egyre több ilyen emberrel találkozhatok, és kifejezhetem elismerésemet emberi tartásuk és teljesítményük előtt”- mondta.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszédében kiemelte, a települések értékeinek, népszokásainak megőrzésében tapasztalható aktivitás megmutatja, van igény a hagyományaink megőrzésére. Hozzátette, hagyományaink megőrzésével egy olyan magyar jövendőt építhetünk, amelyben a világ kihívásaihoz való alkalmazkodás harmóniában van a múlt értékeinek megőrzésével. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy az értéktár legismertebb részei megjelenítik a magyarságot a világ legtávolabbi pontjain is.

A gálán rajtuk kívül köszöntőt mondott és díjat adott át Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Bencsik János országgyűlési képviselő, Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, valamint a díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos település képviselője, polgármestere is.

A köszöntők után az ünnepség folytatásában a megyei közgyűlés által alapított díjak átadására került sor. Az idei évben összesen 14 díj talált gazdára - a közgyűlés ezúttal is olyan személyeket és csoportokat részesített elismerésben, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak. A gála ünnepi műsorát eközben az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar, a Kenderke Néptáncegyüttes és Fehér László Gábor, klarinét és tárogatóművész biztosították. Az ünnepséget a díjak kiosztása után végül egy baráti hangulatú állófogadás zárta.

DÍJAZOTTAK:
Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója, Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntető címeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.
Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója – 2017
Bálint László, megyei vezető mentőtiszt

Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója - 2017
Szabó Imre tűzoltóparancsnok

Komárom-Esztergom Megye Rendőre - 2017
Dr. Reinhoffer Csaba rendőrezredes

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre - 2017
Zsombók László Kálmán, a Tatabányai Polgárőrség Önvédelmi Egyesület elnöke

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre - 2017
Pántya György pénzügyőr törzszászlós

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért - 2017
Erős Gábor, futball játékvezető-asszisztens

Komárom-Esztergom Megye Fogyatékkal Élők Sportjáért – 2017
Szanyi Petra speciális olimpikon

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” az Esz-tergom-Budapest Főegyházmegye romapasztorációval foglakozó segédpüspökének kezdemé-nyezésére a hátrányos helyzetű cigány gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pe-dagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösségszervezés területén tevékenykedők elisme-résére.

Vályi István Díj
Kovács Attila, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese, a Tatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.
Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj-ban részesült:
Fehér László Gábor klarinét és tárogatóművész, régizenész, zenetanár, egyetemi docens
Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola
Erdélyi György, a bábolna OSI Food Solutions Hungary Kft. korábbi ügyvezető igazgatója

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművűkkel maradandó értéket alkottak.
Komárom-Esztergom Megyéért Díj-ban részesült:
Nyíri Róbert kanonok esperes
Magyarock Dalszínház, Komárom
Tatabányai Sport Club

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.