Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. Április 15. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Az esztergomi Üveges Réka egy mesebeli kis olasz faluban él Abruzzo szívében és igazán különleges foglalkozása van.

Hogyan lett egy esztergomi fodrászlányból kerámiaműves a festői szépségű Roccascalegna-ban?

2014-ben Réka fodrászként dolgozott és elvállalt egy munkát a Sziget Fesztiválon. A fesztivál egyik hajnalán megismert egy olasz fiút, akivel utána számos üzenetet váltottak. Az élénk kommunikáció vége az lett, hogy a fiú novemberben meglátogatta és azóta egy párt alkotnak. Réka 2015 áprilisában végül bepakolt egy hátizsákot és kiköltözött végleg a párjához – írja a Vita Dolcissima oldal.

Réka aztán belevágott a nyelvtanulásba és egy új mesterségbe is: a párja anyukájának biztatására fa hűtőmágneseket kezdett festeni. Már Esztergomban is festett kerámiákat, 6 évig Tarján Zsuzsa keramikus műhelyében segédkezett. Ezekből vitt néhány darabot a vásárokba és látta, hogy tetszenek a vevőknek, így felmerült az ötlet, hogy miért ne foglalkozna ezzel?

Az üzlethelységet sem kellett sokáig keresni, mert igazából az talált Rékára: a vár aljában található ajándékbolt tulajdonosa megkereste, hogy nem szeretné-e átvenni tőle az üzletet. Az ötlettől a nyitásig 1,5 év telt el és 2017 májusában megnyílt Réka saját üzlete, mely novemberben kemencével is bővült.

Réka szerint nagyon sokat köszönhet a párjának és az ő családjának, illetve a szülei és barátai támogatásának. Mint mondta: nem mindig könnyű a családtól távol élni, de ők is örülnek, hogy boldognak, elégedettnek láthatják.

Még több fotó és érdekesség az Vita Dolcissima.com oldalon!

Címkék: esztergom, kerámia

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 12. 14:04, szerda | Helyi

Ajándék az Esztergomi Szemináriumtól - VIDEÓ

Az Esztergomi Szeminárium növendékeinek ajándéka a készület idejére.

2018. December 12. 12:40, szerda | Helyi

Nyolc törvényszék központja lesz Esztergom

A közigazgatási jogviták rendezésére önálló, kétszintű bírósági rendszer létesül a Közigazgatási Felsőbíróság és a közigazgatási törvényszékek felállításával.

2018. December 12. 09:23, szerda | Helyi

Pár nap alatt szinte elkapkodták

A város a szemlélőnek viszonylag könnyen megmutatja magát, de a valós tudással bíró szakemberek által összeállított kötet rádöbbenti az olvasót arra, hogy eddig milyen sok árnyalatról lemaradt.

2018. December 12. 08:17, szerda | Helyi

Tündéri ovis csoportokat fogadott a Babits iskola – FOTÓK

Karácsonyra hangolódtak óvodások a Babits Mihály Általános Iskolában kedden.