Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Április 15. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Az esztergomi Üveges Réka egy mesebeli kis olasz faluban él Abruzzo szívében és igazán különleges foglalkozása van.

Hogyan lett egy esztergomi fodrászlányból kerámiaműves a festői szépségű Roccascalegna-ban?

2014-ben Réka fodrászként dolgozott és elvállalt egy munkát a Sziget Fesztiválon. A fesztivál egyik hajnalán megismert egy olasz fiút, akivel utána számos üzenetet váltottak. Az élénk kommunikáció vége az lett, hogy a fiú novemberben meglátogatta és azóta egy párt alkotnak. Réka 2015 áprilisában végül bepakolt egy hátizsákot és kiköltözött végleg a párjához – írja a Vita Dolcissima oldal.

Réka aztán belevágott a nyelvtanulásba és egy új mesterségbe is: a párja anyukájának biztatására fa hűtőmágneseket kezdett festeni. Már Esztergomban is festett kerámiákat, 6 évig Tarján Zsuzsa keramikus műhelyében segédkezett. Ezekből vitt néhány darabot a vásárokba és látta, hogy tetszenek a vevőknek, így felmerült az ötlet, hogy miért ne foglalkozna ezzel?

Az üzlethelységet sem kellett sokáig keresni, mert igazából az talált Rékára: a vár aljában található ajándékbolt tulajdonosa megkereste, hogy nem szeretné-e átvenni tőle az üzletet. Az ötlettől a nyitásig 1,5 év telt el és 2017 májusában megnyílt Réka saját üzlete, mely novemberben kemencével is bővült.

Réka szerint nagyon sokat köszönhet a párjának és az ő családjának, illetve a szülei és barátai támogatásának. Mint mondta: nem mindig könnyű a családtól távol élni, de ők is örülnek, hogy boldognak, elégedettnek láthatják.

Még több fotó és érdekesség az Vita Dolcissima.com oldalon!

Címkék: esztergom, kerámia

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 19. 09:45, csütörtök | Helyi

Megyénkben folytatódik a Terminátor 6 forgatása

Komárom ipari parkjának egyik használaton kívüli csarnokában folytatódik a Terminátor 6 forgatása a spanyolországi felvételeket követően.

2018. Július 19. 09:36, csütörtök | Helyi

Körözött garázdát kaptak el Dorogon

Hat személyt fogtak el és öt főt, köztük két körözöttet állítottak elő szerdán megyénkben a rendőrök. Egy dorogi garázda kezén is kattant a bilincs.

2018. Július 19. 08:19, csütörtök | Helyi

Bírósági fellegvár lesz Esztergom - Ide költözik a legfelsőbb bíróság is?

Esztergomba költözhet a legfelsőbb bíróság – értesült a Magyar Idők. A lap szerint a Közigazgatási Felsőbíróság pedig már biztosan a városba települ át.

2018. Július 19. 08:08, csütörtök | Helyi

Állás azonnali kezdéssel Esztergomban!

ZÖLD-ÚT Esztergom Kft. keres azonnali kezdéssel raktáros- és anyagbeszerző munkatársat.