Városlista
2018. szeptember 23, vasárnap - Tekla

Hírek

2018. Április 15. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Az esztergomi Üveges Réka egy mesebeli kis olasz faluban él Abruzzo szívében és igazán különleges foglalkozása van.

Hogyan lett egy esztergomi fodrászlányból kerámiaműves a festői szépségű Roccascalegna-ban?

2014-ben Réka fodrászként dolgozott és elvállalt egy munkát a Sziget Fesztiválon. A fesztivál egyik hajnalán megismert egy olasz fiút, akivel utána számos üzenetet váltottak. Az élénk kommunikáció vége az lett, hogy a fiú novemberben meglátogatta és azóta egy párt alkotnak. Réka 2015 áprilisában végül bepakolt egy hátizsákot és kiköltözött végleg a párjához – írja a Vita Dolcissima oldal.

Réka aztán belevágott a nyelvtanulásba és egy új mesterségbe is: a párja anyukájának biztatására fa hűtőmágneseket kezdett festeni. Már Esztergomban is festett kerámiákat, 6 évig Tarján Zsuzsa keramikus műhelyében segédkezett. Ezekből vitt néhány darabot a vásárokba és látta, hogy tetszenek a vevőknek, így felmerült az ötlet, hogy miért ne foglalkozna ezzel?

Az üzlethelységet sem kellett sokáig keresni, mert igazából az talált Rékára: a vár aljában található ajándékbolt tulajdonosa megkereste, hogy nem szeretné-e átvenni tőle az üzletet. Az ötlettől a nyitásig 1,5 év telt el és 2017 májusában megnyílt Réka saját üzlete, mely novemberben kemencével is bővült.

Réka szerint nagyon sokat köszönhet a párjának és az ő családjának, illetve a szülei és barátai támogatásának. Mint mondta: nem mindig könnyű a családtól távol élni, de ők is örülnek, hogy boldognak, elégedettnek láthatják.

Még több fotó és érdekesség az Vita Dolcissima.com oldalon!

Címkék: esztergom, kerámia

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 23. 09:37, vasárnap | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a szabálytalan kisbuszos miatt - Lezárták a nyomozást

Nem adott elsőbbséget egy segédmotorosnak, aki az ütközésben súlyosan megsérült még tavaly Esztergomban. A rendőrség most fejezte be az ügy vizsgálatát.

2018. Szeptember 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Már várja az adományokat a bringás Mikulás!

Esztergomban több gyereket is szeretne idén is megajándékozni a biciklis Mikulás, aki adománygyűjtést indított.

2018. Szeptember 23. 05:01, vasárnap | Helyi

100 féle borral és sztárfellépők sorával vár az idei Borhíd

Több borrégió, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen október 5-től 7-ig a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon.

2018. Szeptember 23. 04:00, vasárnap | Helyi

Kihagyhatatlan a csolnoki szüreti mulatozás

Színes programokkal, szüreti vigassággal és felvonulással várja a mulatni vágyókat a Csolnoki Német nemzetiségi Önkormányzat szeptember 29-én.