Városlista
2018. április 21, szombat - Konrád

Hírek

2018. Április 15. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Esztergomi lány mesebeli sikere egy olasz mesefaluban

Az esztergomi Üveges Réka egy mesebeli kis olasz faluban él Abruzzo szívében és igazán különleges foglalkozása van.

Hogyan lett egy esztergomi fodrászlányból kerámiaműves a festői szépségű Roccascalegna-ban?

2014-ben Réka fodrászként dolgozott és elvállalt egy munkát a Sziget Fesztiválon. A fesztivál egyik hajnalán megismert egy olasz fiút, akivel utána számos üzenetet váltottak. Az élénk kommunikáció vége az lett, hogy a fiú novemberben meglátogatta és azóta egy párt alkotnak. Réka 2015 áprilisában végül bepakolt egy hátizsákot és kiköltözött végleg a párjához – írja a Vita Dolcissima oldal.

Réka aztán belevágott a nyelvtanulásba és egy új mesterségbe is: a párja anyukájának biztatására fa hűtőmágneseket kezdett festeni. Már Esztergomban is festett kerámiákat, 6 évig Tarján Zsuzsa keramikus műhelyében segédkezett. Ezekből vitt néhány darabot a vásárokba és látta, hogy tetszenek a vevőknek, így felmerült az ötlet, hogy miért ne foglalkozna ezzel?

Az üzlethelységet sem kellett sokáig keresni, mert igazából az talált Rékára: a vár aljában található ajándékbolt tulajdonosa megkereste, hogy nem szeretné-e átvenni tőle az üzletet. Az ötlettől a nyitásig 1,5 év telt el és 2017 májusában megnyílt Réka saját üzlete, mely novemberben kemencével is bővült.

Réka szerint nagyon sokat köszönhet a párjának és az ő családjának, illetve a szülei és barátai támogatásának. Mint mondta: nem mindig könnyű a családtól távol élni, de ők is örülnek, hogy boldognak, elégedettnek láthatják.

Még több fotó és érdekesség az Vita Dolcissima.com oldalon!

Címkék: esztergom, kerámia

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 21. 12:15, szombat | Helyi

A világ, ahogy én látom – Újra fotópályázatot hirdet a Féja-ház

A Féja Géza Közösségi Ház idén már IX. alkalommal hirdeti meg a Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázatot. Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének határideje: július 13.

2018. Április 21. 05:03, szombat | Helyi

Várja a jelentkezőket a Lampionos Hajós Felvonulás! + FESZTIVÁLPROGRAM

Mutassátok meg, hogy mire vagytok képesek a barátokkal, a csapatársakkal, vagy az osztálytársakkal – szól a Fesztiválsziget szervezőinek felhívása az idei lampionos felvonulásra.

2018. Április 21. 05:01, szombat | Helyi

Tavaly ilyenkor hó volt, most meg nyár van – LÉGI VIDEÓ

Napra pontosan egy éve készült ez a légi videó Dobogókőn. Akkor vastag hóréteg borította a tájat, most pedig nyári idő van.

2018. Április 21. 05:00, szombat | Helyi

Neves színészek szórakoztatnak Esztergomban

Szórakoztató előadásokkal várja a közönséget májusban is az esztergomi művelődési ház.