Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 04. 19:20, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI | Fotó: police.hu

Fegyvereket talált a rendőrség két autóban Veszprém megyében

Fegyvereket talált a rendőrség két autóban Veszprém megyében

Gépkarabélyt és más lőfegyvereket, illetve riasztópisztolyokat talált a rendőrség két autóban Veszprém megyében szerdán - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A tapolcai rendőrkapitányság járőrei július 31-én éjszaka Lesenceistvánd és Lesencetomaj belterületén közúti ellenőrzést végeztek: egy Nissan személyautó csomagterében, egy táskában AK-47 típusú gépkarabélyt, a lőfegyverhez tartozó tárat, a lőfegyverhez és más típusú lőfegyverekhez való lőszereket, továbbá fa ütőeszközöket találtak, amelyeket a rendőrök lefoglaltak - írták a rendőrségi honlapon olvasható közleményben.
Lesencetomajon, egy Fiat Tempra két utasánál a rendőrök egy-egy gázriasztófegyvert találtak, amelyek tartására, mint később kiderült, volt engedélyük.
A rendőrök az ellenőrzés nyomán hét embert állítottak elő, közülük B. Ákos 39 éves sümegi lakost lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A férfi a kihallgatása során elismerte, hogy a gépkarabélyt és a lőszereket tartalmazó táskát ő helyezte el a Nissan csomagtartójában – közölte a rendőrség.
A gyanúsított azt állította, hogy a táskát július 30-án kutyasétáltatás közben találta; őrizetbe vétele és a gyanúsítás ellen nem tett panaszt - írták a közleményben. A Veszprémi Járásbíróság augusztus 2-án elrendelte a sümegi férfi előzetes letartóztatását. A lőfegyver és a lőszerek származását, az elkövető szándékát a tapolcai rendőrkapitányság vizsgálja - zárul a rendőrségi közlemény.
Az esettel kapcsolatban Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke közleményt adott ki, amely szerint nem Jobbik-tagokat állított elő a rendőrség. "A tapolcai rendőrség által előállított és egy Facebook-posztban említett személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak. Azokkal a hírportálokkal szemben, melyek ezt az álhírt a Jobbikhoz kötötték, pártunk kénytelen lesz megtenni a szükséges jogi lépéseket, mivel arra sem vették a fáradságot, hogy a Jobbikot az ügyben megkeressék és reagáltassák a hazugságokra" - írta a párt megyei elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.