Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Július 26. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Városháza

Folytatódik Esztergom csinosítása városszerte - Továbbra is él a panaszbejelentő!

Folytatódik Esztergom csinosítása városszerte - Továbbra is él a panaszbejelentő!

Folyamatos a közterületek rendezése és a célirányos karbantartás a szolgáltatókkal együttműködve a város területén – közölte a Városháza Esztergom oldalán.

Mint a közlemény kitért rá, a Palatinus-tónál a szabadstrand környékét takarította ki az önkormányzat a Gondnoksági csoporthoz tartozó közfoglalkoztatottak 8 fős csapatával. 200 szemetes zsáknyi kommunális hulladékot szedtek össze a város területéről és vittek el kisteherautókkal. A Zöld-Út Esztergom Kft. pedig konténert helyezett ki a szabadstrand mellett, melynek használatát – a rögzített szemétgyűjtő edényekkel együtt – ezúton is kéri az önkormányzat a környezet rendezettsége érdekében.

A Bástya Áruház melletti parkolóban gyomláltak, illetve az elburjánzott növényzetet ritkították a járdák mellett a közmunkások, a Lőrinc utcában pedig színpompás virágpalántákat ültettek a virágtartókba.

Esztergomban az elmúlt években több tucat (évtizedekig) földben hagyott fatuskót kellett kiemeltetni az utak, járdák és közparkok területéről. A kertvárosi Palatinus-tó főbejáratánál kiszedtek a szakemberek két nagyméretű tuskót. Inváziós növényfajok sarjainak kitermelését is megrendelte a város az önkormányzat szakcégétől a Palatinus-strand előtti forgalomterelő öblöknél – tette hozzá a hivatal közleményében.

Kitérve arra is, hogy több mint egy éve rendelte meg a város a regionális áramszolgáltató cégtől, az E.ON Zrt.-től a Magyary László utca 3. szám előtti hibás kandeláber cseréjét, melynek kivitelezése júliusban elindult. A vasalat cseréje és bebetonozása után az új kandeláber felállítása és a lámpatest cseréje következik.



A Kölcsey Ferenc utca 7. szám előtt, a járdára kidöntött távközlési oszlop balesetveszélyességére az Invitel Zrt. figyelmét hívta fel az önkormányzat. A tetőfelújítással pedig állagmegóvást kapó egykori Fürdőszálló mellett a kidőlt kandelábert is eltávolítja a város. Az önkormányzat – a közszolgáltatói szerződés keretén belül – a Zöld-Út Esztergom Kft.-től már megrendelte a balesetveszélyes helyzet elhárítását a Bajcsy-Zsilinszky úton, a hamburgeres melletti járdaszakaszon.

A közvilágítási hibákat, kátyús helyi útszakaszokat továbbra is lehet jelezni a varoshaza@esztergom.hu e-mail vagy az esztergom.hu a panaszok menüben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.