Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. November 30. 14:01, szerda | PR
Forrás: (x)

Gazdaságos fűtési tippek a Kazán WebShoptól

Gazdaságos fűtési tippek a Kazán WebShoptól

Talán soha nem volt még olyan fontos, hogy gazdaságosan fűtsük otthonunkat, mint most. A megemelkedett energia- és gázárak mindenkit gondolkodásra késztetnek, különösen most, közvetlenül a téli hónapok előtt.

A Kazán WebShop egyik szakértőjének segítségével összegyűjtöttünk 3 olyan tippet, amivel Ön is hatékonyan és gazdaságosan fűtheti otthonát a téli időszakban.

Nyílászárók és szigetelés

Még mielőtt rátérnénk a gazdaságos fűtési rendszerekre, fontos beszélnünk a nyílászárókról és a szigetelésről. Hiába rendelkezünk ugyanis a legjobb, legkorszerűbb fűtéssel, ha ezzel a két tényezővel gond van. A leggazdaságosabb fűtési mód az, ha a meleg benn is marad a házban. Ehhez pedig az kell, hogy a nyílászárók jól zárjanak és a szigetelés is végezze a dolgát. Ellenőrizzük tehát az ajtókat és ablakokat, hogy biztosan mindenütt jól zárnak-e és nincs-e akár egy milliméternyi rés is, ahol kiszökhet a meleg.

Emellett a szigetelésnek is jó minőségűnek kell lennie, hiszen nem csak a réseken szökhet ki a meleg. A vékony falakat könnyen lehűti a téli hideg levegő, ami kellemetlen, hideg érzetet kelthet otthonában a fűtés üzemelése ellenére is. Egy minőségi szigetelés viszont kinn tartja ezt a hideget és nem engedi lehűlni a falakat, ami így ezt a hideg érzetet nem is adja tovább a beltereknek.

Fűtésre optimalizált klíma

Klímát a legtöbben csak a nyári hőség miatt szereltetünk be, pedig a mai modern készülékek mind alkalmasak fűtésre is. Persze nem feltétlenül gazdaságos klímával fűteni, hiszen eltérő teljesítménnyel és hatásfokkal rendelkeznek a különböző berendezések. De azok a készülékek, amelyeket kifejezetten fűtésre (is) gyártottak remekül képesek befűteni a helyiséget és mindezt gazdaságosan teszik. Ilyenek például a Kazán WebShopon kapható Concept Plus split klímák, amelyek még -15°C-os kinti hideg mellett is gazdaságosan üzemelnek.

Hőszivattyú

Jelen helyzetben egyre többet hallani a megújuló energiaforrásokat használó rendszerekről is. Ezek közül fűtésre a hőszivattyú a legalkalmasabb. A telepítési költsége nem olcsó, azonban mivel a környezet (levegő, víz, föld) hőjét használja és fűti fel a számunkra megfelelő hőmérsékletre, a havi gázszámlánkat akár 0 ft-ra csökkentheti. A hőszivattyú üzemeléséhez szüksége van villamosenergiára, amiért fizetnünk kell. Napelem rendszerrel kombinálva azonban ez a havi összeget is megspórolhatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:23, péntek | PR

Mik lehetnek a migrén piercing hatásai?

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját