Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 21. 19:01, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

George Michael kiesett kocsijából az autópályán

George Michael kiesett kocsijából az autópályán

George Michael kiesett az őt szállító kocsiból az egyik legforgalmasabb angliai autópályán, így szerezte múlt héten elszenvedett sérüléseit, amelyek miatt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani - mondta el egy szemtanú a brit sajtónak a világszerte feltűnést keltő balesetről.

A 49 éves brit világsztár szóvivője péntek délután jelentette be, hogy az énekes előző este a Londontól Észak-Anglia felé vezető M1-es autópályán balesetet szenvedett. A szóvivő csak annyit közölt, hogy George Michael utasként tartózkodott egy Range Rover terepjáróban, de a balesetben csak "felületi" sérüléseket szenvedett, és már "jól van".
A The Sun - a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap - azonban kedden idézett egy szemtanút, aki közvetlenül az énekes kocsija mögött haladt. A 23 éves Katherine Fox elmondta: azt látta, hogy az előtte 70 mérföldes - 112 kilométeres - sebességgel közlekedő jármű utasoldali ajtaján hirtelen kiesik valaki az úttestre. A négysávos autópályán haladó többi kocsi csak vészfékezéssel tudta elkerülni a még nagyobb szerencsétlenséget.
Katherine Fox szerint George Michael a baleset után azt mondta neki, hogy nem záródott jól a gépkocsi ajtaja, ezért próbálta menet közben kinyitni és rendesen becsukni. E manőver közben esett ki a járműből.
A szemtanú elmondása szerint az énekesnek "ronda vágás" volt a homlokán és a tarkóján is, arcát vér borította, szája is vérzett, tornacipője és napszemüvege lerepült az eséstől. George Michael eszméleténél maradt és lélegzett, de sokkos állapotba került - tette hozzá.
A baleset helyszínére hívott mentőhelikopter személyzete stabilizálta a sérült művész állapotát, majd kórházba vitték.
A mentők szóvivője a baleset után szintén azt mondta, hogy az énekes fejsérüléseket szenvedett, de a súlyosságukat nem részletezte.
A rendőrség a baleset körülményeit továbbra is vizsgálja.
George Michaelnek nincs sok szerencséje az autókkal. Három éve, egy nyári hajnalon ugyancsak egy Range Roverrel hajtott be az igen jómódú észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A rendőrök a járó motorú kocsiban meglehetősen zilált állapotban találták a művészt, zsebében marihuánás cigarettákkal. Az énekes azonnal elismerte, hogy marihuánát szívott és nyugtató hatású szereket is bevett, mielőtt a volán mögé ült; ezek nyomait a későbbi rendőrségi laborvizsgálat ki is mutatta vérében.
George Michaelt mindezért annak idején nyolc hét szabadságvesztésre ítélték - ebből négy hetet le is ült -, és öt évre eltiltották a járművezetéstől.
A világsztárnak ráadásul korántsem ez volt az első hasonló jellegű csörtéje a törvénnyel. Három évvel korábban száz órányi közmunkára ítélték és két évre bevonták a jogosítványát, miután szintén erősen "befolyásolt" állapotban húzták ki az út közepén álló Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.