Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 16. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: ügyészség/infoesztergom.hu

Hajléktalanokat vert agyba-főbe egy banda Dorogon

Hajléktalanokat vert agyba-főbe egy banda Dorogon

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt tárgyalják B.K. és 4 társa ügyét szeptember 21-én a megyei törvényszéken – közölte az ügyészség.

2015. október 11-én délután B. K. I. rendű vádlott és barátnője N. Zs. Dorogon egy parkban találkoztak hajléktalan sértettekkel, akikkel beszélgetni kezdtek. Eközben az egyik sértett, N. Zs. combjára tette a kezét. Ezen I. rendű vádlott felháborodott, vitába keveredett B.Z. sértettel, majd a barátnőjével együtt távozott a parkból. Ezt követően I. rendű vádlott és N.Zs. összetalálkozott a II. rendű, a III. rendű, a IV. rendű és az V. rendű vádlottal. I. rendű vádlott elmesélte nekik a délután történteket, ezután megbeszélték, hogy az általuk ismert szálláshelyükön felkeresik a három hajléktalant és megverik őket. Ebben valamennyien egyetértettek.

Október 11-én késő este, éjszakai sötétségben a vádlottak, N.Zs., valamint az útközben hozzájuk csatlakozott szlovák állampolgárságú P.V. elindultak a hajléktalan sértettek lakóhelye felé. A MÁV házban a sértettek a földre tett szivacs matracaikon aludtak. Odaérve az I. rendű vádlott megzörgette az ajtót, bekiabált, de a sértettek erre nem ébredtek fel. Ezután a vádlottak dörömbölni kezdtek az ajtón, majd a II. rendű vádlott egy rúgással az ajtót betörte, és mind az öt vádlott bement a házba, és az éjszakai sötétségben az ébredezni kezdő sértetteket mindhárman ököllel ütlegelni és rugdosni kezdték. A sértetteket álmukból ébredve érte a támadás, menekülni, védekezni, visszaütni esélyük sem volt.

A vádlottak bántalmazása következtében az egyik sértett tüdejében nagy kiterjedésű mellűri levegőgyülem keletkezett, valamint az orrcsont elmozdulás nélküli többszörös törését szenvedte el. A mellűri levegőgyülem közvetlenül életet veszélyeztető állapot, szakszerű orvosi segítség nélkül a sértett halála következett volna be. A másik sértett a vádlottak bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörtést, a szemöldök, az arc, az orr horzsolásos, hámfosztásos sérüléseit szenvedte el. A harmadik sértett jobb szem alatt bőralatti bevérzést, mindkét térd hámsérülését szenvedte el, amely sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli, azonban a behatások helye, ereje, módja 8 napon túl gyógyuló szemsérülés reális lehetősége miatt alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Szeptember 21-én ítélet várható az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.