Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Április 15. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/FOTÓ: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Hamarosan újraindul a termelés a Suzukiban

Hamarosan újraindul a termelés a Suzukiban

A győri Audi gyárban már újraindult a termelés, és hamarosan az esztergomi Suzukiban is folytatódhat a munka – számolt be minderről Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán.

Munkatársai egészségének védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. előbb április 3-ig állította le a termelést, majd a veszélyhelyzet miatt a tervezett leállást további két héttel meghosszabbította. Ez nemsokára lejár.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője pedig kedden arról tájékoztatott, hogy egyeztetett a Suzuki vezetőivel, akik garantálni tudják a biztonságos munkafeltételeket, és újból feladatot adhatnak a kollégáiknak. Így hamarosan újraindulhat a termelés az esztergomi gyárban is.

„Ha munka van, minden van - a magyar gazdaság talpra fog állni!” – hangsúlyozta Völner Pál.

FRISSÍTÉS:

A Magyar Suzuki Zrt. minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyár készen áll a termelés újraindítására. A vállalat ezzel párhuzamosan folyamatosan elemzi a piacok alakulását, figyeli az esetleges további belföldi és külföldi kormányzati intézkedéseket, amelyek tükrében hetente felülvizsgálja az indulás időpontját. A Magyar Suzuki előre láthatóan április 27-én indítja el termelését egyműszakos munkarendben.

A Magyar Suzuki Zrt. felelős munkáltatóként az elmúlt hetekben kialakította a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket munkatársai számára. A kormányzati rendelkezések és az érintett hivatalos szervek által javasolt eljárási rendek figyelembevételével a vállalat átszervezte működési folyamatait annak érdekében, hogy minden tekintetben biztosítsa a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát. A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is - közölte közleményében a vállalat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.