Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 13. 14:48, hétfő | Helyi

Házhoz megy a "lomtalanítás"

Házhoz megy a

Elég csak időpontot egyeztetni, otthonunkból viszik el a felesleges kacatokat.

Az utóbbi hetekben több, elsősorban az illegélis hulladéklerakással foglalkozó írásunk jelent meg, legutóbb éppen a belvárosi szelektív gyűjtők körül kialakult helyzettel kapcsolatban.
Utóbbi témát is folytatjuk - többen jelentkeztek a cikk után, így egyre világosabb, hogy hogyan keletkezik néhány óra alatt több köbméternyi mindenféle szemét a szelektív szigeten - most azonban a lakossági lomtalanításnál maradunk.
Olvasói kommentekből kiderült, hogy sokan nem tudnak róla, hogy lehetőségük van közvetlenül otthonukból elszállítattni a felesleges kacatokat. Az úgynevezett házhoz menő lomtalanítás nagyjából 8 évvel ezelőtt váltotta fel az eddigi gyakorlatot. Míg korábban előre meghirdetett napokon mindenki az utcára pakolta ki a legklülönbözőbb elromlott, megunt dolgait - és a rendezett kupacokból az azokban kutatóknak köszönhetően több száz vagy ezer szemét domb lett a városban, az új rendszer egészen más. Telefonos vagy személyes egyeztetést követően házhoz mennek a megbeszélt időpontban a kukások és elviszik a lomokat,ráadásul "ingyen" - amennyiben van érvényes szerződésünk a háztartási hulladékelszállításra.

Fontos, hogy mindenképpen személyesen vagy telefonon előre kell jelezni igényünket a Poór Antal tér 1. szám alatti irodában, vagy telefon a 33/313-084-es számon.

Az ingyenes szolgáltatás feltétele, utolsó kiszámlázott hulladékszállítási díj befizetésének igazolása, illetve, hogy számlatartozás ne álljon fenn a teljesítés helyén. A lomhulladékot úgy kell elhelyezni a közterületen, hogy a jármű- és gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, illetve balesetet, károkozást ne idézzen elő. Az ingatlantulajdonos a lomtalanítás időpontját megelőző napon délutántól helyezheti ki a hulladékot az ingatlana előtti közterületre.

Néhány példa a lomhulladékra: bútordarabok, asztal, szék, ágy, ágybetét, matrac, bőrönd, szőnyeg, szőnyegpadló stb.
Figyelem: nem helyezhető ki elektronikai berendezés, hűtőszekrény, veszélyes hulladék (pl.: akkumulátor, festék, stb.)

Lomtalanítás társasházak esetén

Az Eszköz Kft. figyelembe véve a társasházak közös képviselőinek jelzéseit, a lomtalanításra a következő két módot dolgozta ki:

A.)
A társasház lakói egy Ő általuk meghatározott napra kikészítik a lom hulladékot, melynek mennyiségét az Eszköz Kft. határozza meg a következő módon:
a társasház közös képviselője felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a lomtalanítási igény miatt. Az Eszköz Kft. leellenőrzi a lakók fennálló számlaegyenlegét, és az alapján meghatározza a maximálisan kihelyezhető lom hulladék mennyiségét.
Azok a társasházak, akik ezt a megoldást választják, az évben több közös illetve egyéni lomtalanítást nem kérhetnek.

B.)
A társasház lakói egyéni lomtalanítást kérnek.
Ebben az esetben a lakó egyénileg jelentkezik a lomtalanításra, és az Ő általa meghatározott napon (a társasház más lakója arra a napra lomtalanítást nem kérhet) a háztartása lomhulladéka elszállításra kerül. Amennyiben a társasház lakóközössége az egyéni lomtalanítást választja, együtt az évben nem kérhetnek lomtalanítást.
Kérjük a tisztelt Közös Képviselők együttműködését a lomtalanítás leghatékonyabb és a lakosságnak legmegfelelőbb módon történő lebonyolítása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.