Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 12. 14:04, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Hornung Ágnes: 180 ezren vesznek részt idén az Erzsébet-táborokban

Hornung Ágnes: 180 ezren vesznek részt idén az Erzsébet-táborokban

Idén 180 ezren vesznek részt az Erzsébet-táborokban, ezen belül a téli időszakban 17 ezren táboroznak Zánkán - közölte keddi, zánkai sajtótájékoztatóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes elmondta, a felújításnak köszönhetően télen is tarthatnak Erzsébet-táborokat. A vasárnap záruló, hétvégi, karácsonyi Családi Erzsébet-táborokba közel 5 ezer résztvevőt várnak.

A hétközben zajló Erzsébet-karácsony turnusaiban összesen 12 ezer részvevő táborozik. A téli táborok során számos szabadtéri és beltéri program, köztük cirkuszi, színházi, adventi és sportprogram részesei lehetnek a résztvevők - tette hozzá.

Idén összesen180 ezren fordulnak meg az ottalvós zánkai és fonyódligeti valamint a családi, napközis, gyógyító, diabétesz és erdélyi táborokban.

Nyáron Zánkán és Fonyódligeten 35 ezren táboroztak, ebből 3 ezer határon túli és 500 ukrán nemzetiségű résztvevő kapcsolódott ki a programnak köszönhetően.

Ősszel és tavasszal az osztálykirándulásoknak 34 ezer résztvevője volt és a hétvégi Családi Erzsébet-táborokat is látogatták ebben az időszakban.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a 11. éve működő Erzsébet-táborokról egy kötetet készített az alapítvány.

2016-tól szervezi az alapítvány a táborokat, köztük az Erzsébet- karácsonyt, amely 2021-től háromnapos programsorozattá vált, ahol idén turnusonként 1200 táborozó vesz részt.

A karácsonyi Családi Erzsébet-táborokban hétvégente 800-an vannak - fűzte hozzá.

Címkék: Erzsébet tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.