Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Augusztus 19. 09:07, péntek | Helyi

Idén utoljára: előtérben a színház, háttérben a Bazilika

Idén utoljára: előtérben a színház, háttérben a Bazilika

A ma esti Monarchia című előadással zárul a Várszínház idei szezonja: utoljára van lehetőség a szabad ég alatt „színházazni”.

A Nemzeti Táncszínház művészei egészen különleges, a boldog békeidőkbe visszavezető előadással teszik felejthetetlenné az idei szezon záróeseményt. A közvetlenül az este 9 órás tűzijátékot (amelyet az előadásra érkezők leginkább a várhegy dunai oldaláról csodálhatnak meg) követően kezdődő előadás tánccal és zenével kalauzol el minket a múltba.

Az előadás első felében bemutatják az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásait, virtuóz táncait, gazdag viselet-kultúráját; máig kiapadhatatlan folklórkincsét, és felvillantják a mellette, vagy „felette” zajló főúri báli élet egyes pillanatait.

A második részben a kor művészeti alkotásainak segítségével, „filmszerű” életképekkel, táncszínházzá varázsolják történelmünk e sokat vitatott időszakát.

Az előző két előadás – Drakula utolsó tánca, Betyárjáték – várhatóan ismét teltház lesz a Bazilika előtt, érdemes időben a helyszínre érkezni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.