Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 22. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu - Fotó: Városháza

Ifjúságért Szakmai Turné állomása Esztergomban

Ifjúságért Szakmai Turné állomása Esztergomban

Kiemelt fontosságú a lakosság, a szakmai- és civil szervezetek, valamint az önkormányzat együttműködése – hangzott el a minap az Ifjúságért Szakmai Turné keretében rendezett találkozón a városházán.

Összehangolás, aktivitásnövelés és programismertetés - ezek voltak egyebek között azok a címszavak, melyek mentén, úgynevezett műhelytalálkozót tartottak a fiatalokkal foglalkozó megyei és városi szintű szervezetek november 17-én a városházán.

Az Ifjúságért Szakmai Turné keretében összehívott találkozón a tatabányai Új Nemzedék Kft., a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája, az Agora Start Tehetségpont és Ifjúsági Iroda, valamint az esztergomi önkormányzat és helyi társszervezetei képviseltették magukat.

A találkozó elején Romanek Etelka polgármester egyebek mellett azzal köszöntötte a résztvevőket, hogy Esztergom mostani ciklusában kiemelt fontosságú a lakosság, a szakmai- és civil szervezetek, valamint az önkormányzat együttműködése. Ugyancsak fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy Esztergom számára is kiemeltek azok a programok, pályázati lehetőségek, melyek a felnövekvő, ifjú nemzedékek számára nyújtanak új lehetőségeket.

A műhelytalálkozó házigazdai szerepében lévő Cserteg István, az Új Nemzedék Kft. ifjúságszakmai koordinátoraként vezette az eseményt, melynek során bemutatkozott az Agora Start Tehetségkutató és Ifjúsági Iroda, a Nemzeti Művelődési Intézet, az Új Nemzedék Közösségi Tér illetve szakmai műhelybeszélgetést tartottak a résztvevők a helyi, térségi és megyei szintű együttműködési lehetőségekről, gyakorlatról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.