Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 28. 09:48, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így néz majd ki a dömösi látogatóközpont – Látványtervek!

Így néz majd ki a dömösi látogatóközpont – Látványtervek!

Kisgyerekes családok és rutinos természetjárók egyaránt élvezhetik majd a Dömösön épülő látogatóközpont előnyeit – fejtette ki Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, aki a látványterveket is közzé tette közösség

Hozzátette: az 1,3 milliárdos beruházás önmagában is hatalmas előrelépést jelentene, de az erdészet jóvoltából Rám-szakadék is megújulva várja a látogatókat, ahogyan a hajóállomás is, ráadásul hamarosan elkészül az EuroVelo6 kerékpárút - tehát az egész Dunakanyar fejlődik. Április 26-án mutatta be a terveket V. Németh Zsolttal, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárával és Füri Andrással, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatójával.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapján kifejtette, hogy a tervek szerint 2019-ben átadandó komplexum a térség legmeghatározóbb ökoturisztikai látványossága lesz. A Dunakanyar Látogatóközpont koncepciójában egyedi, az adott tájegységre fókuszáló kialakítással, a Pilis látogatottság tekintetében egyik kiemelkedő helyszínén, a történelmileg is jelentős Komárom-Esztergom megyei Dömös településen valósulna meg.

A beruházás hiánypótló, mert a nemzeti park területén még nincs a látogatók fogadására és a természeti értékek bemutatására alkalmas magas színvonalú, interaktív és innovatív elemekkel bíró, nemzetközi jelentőségű létesítmény, ami egyúttal a természetvédelmi és ökoturosztikai tudásközpont szerepét is betöltené.

A látogatóközpont a Duna-Ipoly Nemzeti Park és egyben a Dunakanyar szívében, az egyik legnagyobb látogatottságú turisztikai desztinációban helyezkedik el. Közlekedési kapcsolatai kiválóak, hiszen ide érkezik meg Dobogókő felől a Rám-szakadékon keresztül egy nagy forgalmú turista útvonal, az ingatlan előtt halad el a Visegrádot Esztergommal összekötő közút, szomszédságában hajóállomás található és itt halad el az Eurovelo kerékpárút tervezett nyomvonala is.

Ez vezet ahhoz a jelenséghez is, hogy a településen és a környéken működő kisvállalkozások léte előre nehezen kiszámítható, hiszen a működési idejük csak erre a szűk időszakra korlátozódik. Ebből következően a munkalehetőségek száma bizonytalan, így a fiatalabb lakosok elvándorlása jellemző tendencia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.