Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 08. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: ITE

Így tedd moderné tetőteredet!

Így tedd moderné tetőteredet!

Tetőtérben lakni manapság már koránt sem jár annyi hátránnyal, mint régebben.

Nemcsak, hogy élvezhetjük a társasházak legfelső szintjének nyugalmát, valójában a legizgalmasabban beépíthető területről beszélünk – számos olyan ötlet és fantázia vár megvalósításra ezekben a terekben, melyeket például egy egyszerű panelban sosem használhatnánk ki.

Ha néhány alapvető dologról gondoskodunk, az egyik legszerethetőbb életteret alakíthatjuk ki magunknak, ha tetőtéri lakásban gondolkodunk. A tapasztalatok szerint a legfontosabbak közé tartozik a klímaberendezés telepítése, megfelelő árnyékolók illetve szúnyogháló felszerelése a tetőablakokra, és némi elővigyázatosság a véletlen nyitva hagyott ablakok tekintetében – természetesen azonban ez utóbbira is van megoldás: a szakemberek gondoskodtak az időjárás-érzékeny nyílászáró-automatizálásról is.

A tetőtér kihasználásának két módja lehet: vagy családi házatok padlásterét szeretnétek beépíteni és így kihasználni, vagy eleve olyan lakást vásároltok, melynek ilyen az elrendezése. És van egy extra megoldás is, ezeket térnyerőknek nevezik. A teljes beépítés egy igen összetett és bonyolult folyamat, így ezt mindenképpen érdemes szakemberre bízni: az ilyesmin nem érdemes spórolni, hiszen az esetek nagy többségében a maszekmunka árát később többszörösen fizethetjük meg. Éppen ezért mi most olyan tippeket gyűjtöttünk össze, mellyel megnövelhetitek a hasznos tereket a már meglévő tetőtéri ingatlanotokban, szellőssé, hangulatossá tehetitek hajlékotokat.

A tetőtéri lakások számos tekintetben nagyon különbözőek lehetnek egymástól: más-más elosztással, méretekkel és dőlésszögekkel rendelkeznek, s ezen adottságokból kifolyólag nem csak mérnöki és műszaki tekintetben térnek el egymástól, de lélektani hatásuk szempontjából is változatosak: ha a lakberendezéskor körültekintőek vagytok, lakóteretek tágabbnak fogjátok érezni, mint azt valós méretei indokolnák.

Egyik legfontosabb szempont, hogy kellő mennyiségű természetes fény hatolhasson be a hajlékba, hiszen ez nem csak a komfortérzet, de a hatósági előírások miatt is fontos. Az apró területtel rendelkező, erkély nélküli lakások azonban feladhatják a leckét még a sokat látott hobbi-lakberendezőknek is: a tér tágítására megoldást kínál egy tetőerkély telepítése – ezzel nem csupán optikailag, de valósan is megnövelhetjük a rendelkezésre álló területet, anélkül, hogy a fél tetőteret el kellene bontanunk a módosítás kedvéért.

Teret nyerhetünk – illetve hasznos térré alakíthatunk helyeket – ha az alacsony dőlésszögű részeket tárolókkal töltjük ki, s így a nagyobb belmagasságú területeken lehet a hangsúly az élettér szempontjából.

Végül, de nem utolsó sorban: bár már közhelynek számít, ne feledjétek, hogy a szűk helyeket igyekezzetek minél világosabb árnyalatokkal hangulatossá tenni, ezzel is növelve a belső tér átláthatóságát.

Címkék: tetőtér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.