Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Szeptember 02. 06:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

Ismét meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

A tavalyi, nagy sikerű kiírás után Magyarország kormánya keddtől újra meghirdette a Magyarország 365 fotópályázatot, melyre három kategóriában várják akár professzionális, akár amatőr fotográfusok felvételeit.

A Magyarország 365 fotópályázatot 2019-ben írta ki először a Miniszterelnöki Kabinetiroda, együttműködésben a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel, azzal a céllal, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország büszkeségeit: természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait.

A kezdeményezés komoly sikernek bizonyult, hiszen a felhívásra mintegy 17 ezer pályamű érkezett be, a legjobb képekből összeállított online kiállítást pedig már sok tízezren tekintették meg a https://fotopalyazat.magyarorszag.hu/online_kiallitas honlapon - idézte fel az MTI-nek hétfőn a pályázat zsűrijének elnöke.

Kaiser Ottó fotográfus elmondása szerint idén is három kategóriában várják a pályaműveket, már keddtől.

A Természet és táj (egyedi és sorozat) kategóriába Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát bemutató felvételeket, makrofotókat, asztrofotókat lehet küldeni, az Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat) kategória képei a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk legmodernebb épületeit, épületegyütteseit, városrészeket, köztéri szobrokat, középületek belső tereit mutatják be, az Életképek (egyedi és sorozat) kategóriába pedig a városi és vidéki közösségeket ábrázoló képeket, portrékat, apró emberi történeteket várják.

A kategóriagyőztesek díja ezúttal is nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forintos, a harmadik helyezést elérőket 300 ezer forintos díjjal jutalmazzák. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is, ennek értéke 1 millió forint.

Pályázni 2020. január 1-jétől készült fotókkal lehet a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon; amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek. Korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem vehetnek részt a pályázaton, és egy pályázó legfeljebb 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül.

A pályaműveket öttagú szakmai zsűri bírálja el.

A beadási határidő október 18.; az eredményhirdetés decemberben várható - közölte Kaiser Ottó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során