Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. November 29. 10:52, kedd | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

Ismét teltház a Pézsában - Tatai győzelem az Osvald-kupán

Ismét teltház a Pézsában - Tatai győzelem az Osvald-kupán

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok az Osvald Béláról elnevezett teremfocitornát, amelyen az idén is tíz-tizenegy éves gyerekek rúgták a labdát.

Osvald Béla az '50-es, '60-as és '70-es évek kiemelkedő esztergomi csatára, aki az aktív pályafutása után évtizedekig edzőként szolgálta a város labdarúgását, játékosok százait nevelte. Sikeres edző volt a felnőtteknél is, nevéhez fűződik a város egyetlen NB-s bajnoki címe is.

A 77 éves sportember jelenlétével most is megtisztelte a rendezvényt.

Az idei tornára nyolc csapat nevezett, amelyek két csoportban kezdték meg a selejtezőket, majd az első két helyezett jutott tovább a rájátszásba. Mind a két csoportban egyértelmű volt a helyzet, hiszen az A jelű csoportból a Tata és a Dorog, míg a B-ből a Mészőly FC és a Győrújfalu emelkedett ki és jutott tovább.

A rájátszás első mérkőzősén nagy küzdelemben nyert a Tata a Mészőly FC ellen 1-0 arányban és jutott be a döntőbe. A Mészőly a tornára kevés cserével érkezett és mivel maradtak a pályán talán ez is belejátszott a vereségükbe. Persze ez mit sem von le a Tata érdemeiből.

A másik meccsen meglehetősen simán nyert a Dorog a Győrújfalu ellen, ami talán némi meglepetés volt, mármint a győzelem aránya (3-0). Mind a két csapat több sorral rendelkezett, ügyesek, egységesek voltak.

Az elődöntő és a döntő is nagy küzdelmet hozott, mind a két csata gól nélküli döntetlenre végződött és büntetőkkel dőlt el. Végül a Tata megérdemelten lett első, hiszen öt meccsen egy gólt kaptak, négyszer győztek egy döntetlen mellett és szemre is tetszetősen, ügyesen játszottak.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt bemutatta a gyerekeknek és szüleiknek Osvald Bélát, mint mondta játékos és edzői pályafutása példa értékű. A díjak átadásában Osvald Bélának Rita unokája, valamint Hunor és Botond dédunokája segített.

VÉGEREDMÉNY

1. TATA
2. DOROG
3. GYŐRÚJFALÚ
4. MÉSZÖLY FC.

LEGJOBB JÁTÉKOS SUS KAMERON (MÉSZÖLY FC.)
LEGJOBB KAPUS GYUTTÓ BENCE GYŐRÚJFALÚ)

Osvald Béla

1939-ben született Tatán. Középiskolába Esztergomba került, ahol azonnal bekapcsolódott a város labdarúgásába. Az ’50-’60-’70-es évek kiemelkedő csatára volt. Az aktív pályafutása után több évtizeden keresztül edzőként dolgozott, elsősorban utánpótlásnál, de sikeres edző volt a felnőtteknél is. Nevéhez fűződik a város egyetlen NB-s bajnoki címe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.