Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 23. 10:48, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: kesztolc.hu

Kegyetlen állatkínzás: zacskóban dobta ki a kiskutyákat – Összefogás Kesztölcön

Kegyetlen állatkínzás: zacskóban dobta ki a kiskutyákat – Összefogás Kesztölcön

Egy becsomózott szatyorban kilenc, egynapos kiskutyát talált S. Karina az árokban október 8-án – számolt be az esetről a kesztolc.hu.

Megmentésükre igazi összefogás alakult ki

Karina hazasietett, majd közösségi oldalon kért segítséget, hogy szoptatós anyát találjon a kicsiknek, akik a túlélésért küzdöttek. Míg Karina etetett és gondozott a Facebookon több mint négyezer megosztást kapott a poszt. M. Heni egész éjjel telefonált hátha sikerül valami megoldást találni. Aztán a megosztásoknak köszönhetően reggel végre befutott egy hívás. Piliscsabán van szoptatós anya. A kicsik egyből indultak is – számolt be a részletekről a település portálja.

Még az éjszaka tippek is érkeztek arra, hogy honnan is kerülhettek az árokba a kutyusok. Aznap reggel többen is kiskutyasírást hallottak egy ház udvaráról. Míg a kiskutyák úton voltak a pótmamához addig M. Heni, M. Niki és B. Katica az anya felkutatására indultak.

Miután meglett az anya és nyilvánvalóan nem voltak ott a kicsik G. Szabolcs a délelőtt folyamán kihívta a rendőröket és sikerült elintézni, hogy a „gazda” lemondjon az anyáról.

Ekkor Pálmai Andrea a Bogáncs Kisállat Alapítvány vezetője elindult, hogy az anyát is biztonságba helyezze. Közben elkezdték szervezni a kicsik egyesítését az anyjukkal. Ez másnap reggel szerencsésen megtörtént.

Viszont kiderült, hogy több kiskutya született. Harmadnap jelentkezett K. Edina, hogy ő is talált három kicsit az árokparton. Hamar kiderült, a hiányzó kicsik azok. Szerencsére az ő kutyájuk szuper pótmama lett, így ők Kesztölcön maradtak.

A történet végéhez közeledve viszont a rossz hírek is érkeztek. A kesztölci 3 pici feladta a harcot és a menhelyen is kettővel kevesebb lett a létszám. Rhoda, az anya bélgyulladással küzd, de szerencsére napról napra jobban van és neveli a hét megmaradt picit.

A három kisfiú és négy kislány, november végétől várja a gazdijelölteket a Bogáncs esztergomi telephelyén.

Címkék: kesztölc, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.