Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 22. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kényszerítik és kifosztják a kedves esztergomi koldust???

Kényszerítik és kifosztják a kedves esztergomi koldust???

Udvarias és kedves Sanyi, az esztergomi koldus, sokan segíteni is akarnak neki, de rengeteg levél és hozzászólás érkezett arról, hogy kizsákmányolják a fiatalembert.

Cikkmegjelenés: 2017.09.22.

Tízezrek olvasták a Segítsünk Sanyinak, a jószívű esztergomi koldusnak című InfoEsztergom.hu cikket az elmúlt napokban. Ildikó - aki a fotót is készítette - hívta fel a helyiek és környékbeliek figyelmét az udvarias és kedves fiatalemberre, aki nem kér soha semmit, inkább ad. Megható történetéből kiderült, hogy ráadásul Esztergom egyik bevásárló központja előtt segítő kezet nyújt bárkinek.

Jó páran szeretnének is segíteni Sanyinak, több mint ezren meg is osztották posztunkat, hogy minél többekhez elérjen a híre. A kommentekből és levelekből kiderült, hogy rengetegen nyújtanának segítséget a fiatalembernek.

Több hozzászólás és levél azonban rendkívüli módon elszomorította szerkesztőségünket és a jóakarókat.

Többek – köztük Sanyi felvidéki falujában élők – ugyanis kifejtették, hogy Sanyit sajnos kényszerítik a koldulásra és elveszik tőle a kapott pénzt, adományokat. Olvasóink információi szerint egyfajta „munkáltatók” küldik ki az utcára a bényi fiatalt, sőt szállítják is Esztergomba. Szerintük azért Magyarországra, mert Szlovákiában büntetendő az, ha valaki az államtól szociális segélyt kap, de mégis koldul.

Igaz Sanyi sosem kér! Magyarországon pedig semmilyen bűncselekményt nem követett el, illetve ellene sem követtek el. Így információnk szerint a magyar rendőrség – ennek hiányában – nem tehet semmit az ügyben.

Egyedül a szlovák hatóságok, illetve konkrét információval rendelkezők léphetnek Sanyi kényszerítési ügyében.

A korábbi cikkhez érkezett hozzászólások valóságtartalmát nem tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni, így csak bízni tudunk abban, hogy valóban kaphat megfelelő segítséget Sanyi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT