Városlista
2018. március 19, hétfő - József

Hírek

2018. Március 12. 14:22, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/katasztrófavédelem

Kétszer is riasztották a tűzoltókat – Kertvárosban ház kapott lángra

Kétszer is riasztották a tűzoltókat – Kertvárosban ház kapott lángra

Tűzeset és szén-monoxid gyanúja miatt riasztották vasárnap a tűzoltókat Esztergomba és Piliscsabára.

A péntekibúbánati szaunatűz után vasárnap is akadt dolguk a tűzoltóknak. Először délelőtt, az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak Esztergom-Kertvárosba a Kolozsvári úthoz, ahol egy családi ház villanyóra szekrénye égett. A tűz egy nyílászárón keresztül átterjedt a lakóház fürdőhelyiségére. Az egység a tüzet egy gyors-beavatkozó sugárral eloltotta, légzésvédelem mellet az épületet átvizsgálta és átszellőztette. Az áramszolgáltató szakembere az áramtalanítást elvégezte.

Ugyanezen a napon este az esztergomi hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók kaptak riasztást Piliscsabára a Fényesliget –sétányhoz, ahol bejelentés szerint a szén-monoxid érzékelő bejelzett. A rajok a kiérkezést követően a helyszín rekonstruálását elvégezték, ennek ellenére sem tudtak koncentrációt mérni. A kémény és a gázkészülék használatát a helyszínen lévő tűzoltók megtiltották. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, illetve lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség egyik beavatkozásnál sem.

Fotó: Esztergomi HivatásosTűzoltóparancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 19. 15:07, hétfő | Helyi

Magyar Gazdaságért Díjat kapott kamaránk elnöke

A nemzeti ünnep alkalmából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Gazdaságért díjat adományozta Dr. Szerencsés Lászlónak, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

2018. Március 19. 14:25, hétfő | Helyi

Kigyulladt egy ház Kertvárosban

Tűz keletkezett egy családi ház egyik helyiségében Esztergom-Kertvárosban a Kassai úton hétfőn délután.

2018. Március 19. 13:57, hétfő | Helyi

Dorogi győzelem a Csabai Lajos Kupán Esztergomban

A Pézsa Tibor Sportcsarnok munkatársai idén is megemlékeztek a legendás testnevelőről és edzőről, a néhai Csabai Lajosról.

2018. Március 19. 13:39, hétfő | Helyi

Ismét bizonyított az esztergomi, ifjú sakkmester

Március 15-18. között Budapesten zajlott le a XIV. Art Pub nemzetközi sakkverseny, melyen két csoportban 174-en ültek az asztalokhoz.