Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Július 31. 09:25, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kezdődik a jubileumi Bábos Tábor a Várszínházban

Kezdődik a jubileumi Bábos Tábor a Várszínházban

Huszadik alkalommal szervezik meg a tábort, több nyilvános előadást is tartanak a jövő héten.

Vitéz László, Mazsola és Tádé, Mekk Mester, Süsü, a sárkány és Takács Bálint a Zsebtévéből, csak, hogy néhány nevet említsünk azon bábfigurák közül, akik az elmúlt ötven évben kicsik és nagyok kedvenceivé váltak.

Miattuk is kijelenthető, hogy a Kárpát-medence bizony bábmese nagyhatalom, melyet az Esztergomi Várszínház minden éves idényének fináléjában tartandó Esztergomi Bábos Tábor is jól példáz. Az idén 20. alkalmát ünneplő tábor egy héten át várja a gyerekeket, akik nagyváradi bábművészek segítségével vehetnek részt a kreatív foglalkozásokon.

Ennek során bábokat készítenek, népi játékokat játszanak, sportolnak és elmerülnek a drámajáték, illetve színjátszás rejtelmeiben is. A naponta 9-től 16 óráig tartó tábor ideje alatt több matiné alkalmával is lesz külön meseelőadás, ezekre rendkívül olcsón, 500 forintért lehet jegyet venni, a tábor résztvevőinek pedig ingyenes.

Augusztus 4-én, kedden 10 órától a Magyar Népmese Színház mutatja be a Mirkó királyfi című darabot, majd augusztus 5-én, szerdán ugyancsak 10 órától, immár a bábos tábor gyerekeinek szereplésével a Brémai muzsikusok című interaktív mesét élvezhetik a nézők. Augusztus 6-án, csütörtökön 10 órától a Magyar Népmese Színház a Többsincs királyfi című történetet mutatják be. Augusztus 7-én, pénteken szintén 10 órai kezdettel a Tücsöklakodalom című mesével teszi fel a koronát Szarka Gyula és a Tücsökzenekar a majd egyhetes gyerekprogramra.

A tábor augusztus 3-étől 7-éig tart. Információ: 06 33/520-260.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.