Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Október 17. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kiszáradt kútba dobták a sertéstetemet, felfüggesztett börtönt kaptak

Kiszáradt kútba dobták a sertéstetemet, felfüggesztett börtönt kaptak

A sertéstetem veszélyes hulladéknak minősül.

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság három embert, mert egy kiszáradt kútba dobtak egy 150 kilogrammos sertéstetemet, amely veszélyes hulladéknak minősül - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott több sertést gondozott tavaly augusztusban, azonban az egyik 150 kilogramm súlyú állat elpusztult, a férfi pedig két társával a sertéstartó házának kiszáradt kútjába dobta a tetemet.

A jogerős ítéletet ismertető kommünikében a bíróság felhívta a figyelmet arra, hogy a sertéstetem veszélyes hulladéknak minősül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el