Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Június 06. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI / Fotók: Szabó Eperke Tímea

Kitelepítések Esztergomban és a környéken, majd ezren a gátakon

Kitelepítések Esztergomban és a környéken, majd ezren a gátakon

Mintegy 40 embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt Esztergomban a Prímás-szigetről - tájékoztatta a megyei kormánymegbízott szerdán az MTI-t.

Komárom-Esztergom megyében Komáromban, Almásfüzitőn, Dunaalmáson, Neszmélyen, Táton, Esztergomban, Pilismaróton és Dömösön folyik az árvízvédelmi védekezés.

Czunyiné Bertalan Judit közölte, eddig már több mint 230 ezer homokzsákot használtak fel a védekezéshez. Mintegy 900 ember dolgozik a homokzsákok töltésén, a gátak építésén. Búbánatvölgynél, a 11-es úton félpályán reggel 7 órától 400 méter hosszan nyúlgát építése zajlik. Pilismaróton gátmagasítást végeznek. Dömösön 300 méteren két munkagéppel folyamatosan építik a gátat.

Esztergomban a 111-es út melletti Mol töltőállomás körül 117 ember védekezik. A városban több helyszínen töltik a zsákokat. Diákok, tanárok, önkéntesek segítik a munkát. Útlezárásokra, forgalomkorlátozásra több helyen is számítani kell.

Esztergomban a Prímás-szigetről mintegy 40 embert kellett kitelepíteni. Számukra a Kőrössy kollégium nyitotta meg kapuit.

Pilismaróton az üdülőövezetet kiürítették, a mintegy 70 érintett számára megnyitották a faluban lévő melegedőhelyet. A kormányhivatal felmérése szerint egy nagyobb kiürítéshez a Vértes Volán 283 buszt tud mozgósítani.

Eszetrgomi árvíz

Fotók: Szabó Eperke Tímea, Esztergom, 2013.06.05. délután

Dunaalmáson padlóval, fóliával és homokzsákkal lezártak két árvízi kaput. A Turul Mentőcsoport az Által-ér betorkollásánál 500 méteres töltést épít a vízfolyás partján. Neszmélyen a katasztrófavédelem sódert szállított az árvízi kapuk megerősítésére. A Vízmolnár utcában 600 méter hosszan nyúlgátat építettek és tovább erősítik.
Lábatlannál kétezer homokzsákot csatornafedelekre szánnak, a vízbetörések megakadályozására.

A Komárom-Esztergom vasútvonalon nem közlekednek a vonatok, Komárom és Szőny között katonák önkéntesek segítségével erősítik a vasúti töltést, valamint a MÁV kőzúzalékkal megrakott tehervagonokkal terheli a pályát, hogy a víz ne mossa ki a követ a sínek alól.

Komárom-Esztergom megyében a Duna áradása miatt lezárták a 10-es főutat Almásfüzitő és Dunaalmás között, a 111-es út Esztergom és Esztergom-Kertváros közötti részét, Táton a 117-es és a 10-es közötti összekötő szakaszt, valamint több utat Dunaalmás belterületén.

A Duna Pest megyei szakaszán 241 ember telepítettek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.