Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Október 26. 04:51, kedd | Helyi
Forrás: ÉDUVIZIG

Kitüntették az esztergomi gátőrt

Kitüntették az esztergomi gátőrt

Az október 23-i ünnep alkalmából az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kiemelkedő munkájáért két munkatársát - Dr. Papp Ildikót az Igazgatási és Jogi Osztály vezetőjét és Dávid Balázs esztergomi gátőrt - tüntette ki.

Dávid Balázs gátőr (Tatai Szakaszmérnökség, 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás) kiemelkedő és példamutató szakmai munkája elismeréseként Óra Emléktárgy főigazgatói elismerésben részesült.


Dávid Balázs több, mint húsz éve dolgozik az ÉDUVIZIG munkatársaként, mint gátőr.

Munkája nélkülözhetetlen a 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás védelmi képességének fenntartásához, amit teljes szívvel és lélekkel lát el. 1999-től folyamatosan részt vesz a saját, illetve más vízügyi igazgatóságok területén lezajlott árhullámok elleni védekezésekben is.
A vízkárelhárítási feladatokban kifejtett áldozatos munkája, szakmai elhivatottsága kiemelkedő, amit kiegészít a közfoglalkoztatási programban betöltött irányító tevékenysége is. Kiváló kapcsolatot tart fenn a társszervezetekkel, szakmai tudását ők is elismerik, továbbá egyes programoknál együttműködik az esztergomi Duna Múzeummal is.
Nyilvános és közösségi szakmai szereplése is meghatározó: a közösségi médiában a vízügyi jelenlétet folyamatosan erősíti, valamint az 1400 fős” Érted tettem Duna” facebook csoport motorja.

Rendszeresen szervezi az ismeretterjesztő túrákat és a hulladékszedési akciókat.

Munkája mellett az esztergomi iskolák és óvodák számára nyílt napokat szervez, mely keretében bemutatja a diákoknak a vízügyi szakma, a gátőri élet mindennapjait, feladatait.

A túrák alatt felhívja a gyermekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára, valamint megismerteti velük a Duna és a folyó árterületének élővilágát is.
A környezet és természetvédelemre irányuló tevékenységei között szerepel a „TeSzedd” országos rendezvényben való aktív részvétel, illetve a helyi illegális hulladéklerakók felszámolása.

Legutóbbi felhívásában arra figyelmezteti a környéken élőket, hogy a Duna alacsony vízállásánál veszélyes tárgyak, pl. világháborús hadianyagok is előkerülhetnek, amelyek érintése is veszélyes lehet, ezért azok begyűjtése, piszkálása mindenképpen kerülendő.
Legújabb akciójáról a következőket írja közösségi oldalán:

Készül az újabb projekt. A lépcsőház ablakai tükör fóliázva, a falak információs segédletekkel ellátva. Az etetési szezon kezdetével, zavarásuk nélkül, egészen közelről, a fűtött lépcsőházból megfigyelhetőek lesznek kis barátaink, és az információs segédeszközökkel a gyerekek azonosítani is tudják milyen madarat látnak az etetőn .
Előre egyeztetett időpontban szeretettel várunk óvoda és iskolai csoportokat, egy kis kihelyezett természetismereti foglalkozásra ( már ha van kedvük hozzá). Ha esetleg magánszemélyként hoznád a gyerekeket, az is megoldható. Ui: A részvétel természetesen ingyenes!
Sokan állítják, hogy a madárfigyelés nem az ő sportjuk. De (...) e csodás hobbi révén eljuthatunk a világ szépséges tájaira, és lenyűgöző bepillantást nyerhetünk a sokszínű természetbe.
Kath Stathers”

Borítókép, 1. és 3. kép: ÉDUVIZIG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.