Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 01. 08:48, kedd | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Kívül-belül megújult a Szentgyörgymezői Olvasókör

Kívül-belül megújult a Szentgyörgymezői Olvasókör

Február 28-án megtartották a Szentgyörgymezői Olvasókör felújítási munkálatai első fázisának befejezéséről szóló ünnepséget.

Az eseményen részt vett Romanek Etelka polgármester, Bánhidy László alpolgármester, Erős Gábor képviselő és további intézményvezetők.

Az átadási ünnepségen felszólalók mindegyike kiemelte, hogy a szentgyörgymezői városrész fontos kulturális és művelődési központja az olvasókör, melynek épületére már régóta ráfért a felújítás. Romanek Etelka kiemelte: az Olvasókör felújítása ezzel még nem fejeződött be, az önkormányzat tervei szerint idén sor kerül a homlokzat és az udvar rendbe tételére is.

Az önkormányzat által közbeszerzési pályázaton meghirdetett munkálatokat Nagy Henriette építészmérnök tervei alapján, az Architect-Bau 2000 Kft végezte el. A 2015. októberében indult felújítás során megerősítették a fa tetőszerkezetet, illetve új tetőlécezést, fóliaterítést, új cserépfedést, bádogozást kapott a legfelső rész. Az elöregedett homlokzati nyílászárókat kicserélték, a teljes belső villamoshálózatot felújították, miként a vizesblokk is teljes rekonstrukción ment át, és elvégezték az intézmény belső falfestését.

A beruházás bekerülési összege: 47.162.771 forint volt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.