Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Február 03. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Különleges Nemzetközi Aikido Tábor japán mesterrel hamarosan Esztergomban

Különleges Nemzetközi Aikido Tábor japán mesterrel hamarosan Esztergomban

Ez az év is különleges eseménnyel kezdődik a Bocskoroskúti Aikido Dojo-ban.

Shirakawa Ryuji 6. danos Aikido mester érkezik Sendaiból, Japánból Esztergomba, hogy az idei téli edzőtábort, a Kangeikot vezesse, nemcsak a hazai aikidosok számára.

Kangeiko a hagyományos edzésmódok egyike, mely az év leghidegebb időszakában tartott gyakorlást jelenti, melyen próbára teszik az aikidosok képességeiket, feszegetik határaikat.

„A hidegben való gyakorlás célja, hogy megtapasztaljuk a természet törvényeit, a szélsőséges körülmények hozzásegítenek az edzés során a nagyobb mértékű összpontosításra, törekedvén, hogy a külső, nem ideális körülményeket kizárva az adott feladatra koncentráljunk, így fejlesztve önmagunkat” – fejtette ki Bak László dojovezető (5. dan, Aikikai Shidoin).

Az idei tábor nagy népszerűségnek örvend, nemzetközi szinten Horvátország, Románia, Bulgária, Lengyelország, Olaszország, Oroszország, Szlovákia aikido gyakorlói is képviseltetik magukat, mely jó lehetőség új kapcsolatok kialakítására, a már meglévők megerősítésére és nem utolsó sorban új emberekkel való gyakorlásra.

Shirakawa sensei a japán aikido oktatók fiatalabb generációjának tagja, dinamikus aikidoja főleg a fiatalabb gyakorlók tetszését nyerte el, idén Japánon kívül hazánkat is beleszámítva 10 külföldi országba van meghívása.
A tábor, mely február harmadik hétvégéjén, február 16-18 között zajlik le, külső érdeklődők számára is megtekinthető.

Kezdők minden csoportba folyamatosan jelentkezhetnek, az edzések nyíltak, szabadon látogathatóak. Semmilyen előképzettség nem szükséges ahhoz, hogy valaki csatlakozzon, egyedül az elhatározás részéről, a többit a gyakorlás során, saját képességei szerint felcsipegeti majd.

„Az Aikido gyakorlás elsődleges célja a fizikai és mentális tréning, amit a technikák folyamatos gyakorlásával a tudásszinttől függetlenül bárki elkezdhet. Mivel az Aikidoban nincs verseny, így a gyakorlás az egymással való együttműködés által fejleszti az egyént, nem a másokkal való versengés, tudásösszemérés a fejlődés alapja, ez az oka, hogy a művészetet gyakorlók életkora igen magas. Az aikido gyakorlásának nemcsak egészségügyi előnyei vannak, hanem a mindennapi életben szükséges önbizalmat is növeli” – részletezte Bak László.

Hozzátéve: a dojo megfelelő hely arra, hogy jobban megértsük az emberi természetet és kortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül új emberekkel ismerkedjünk meg.

A gyakorlásnak az alábbi fizikai hatásai vannak:
• Természetes módon mozgatja és erősíti az izomcsoportokat
• Jobb és bal agyfélteke összekapcsolása által kiegyensúlyozottabbá teszi az egyént
• Testtartás, légzés javul, a lábak, csípő erősödik, javul az ízület feszítésekkel szembeni ellenállása
• Ízületek hajlékonyabbá válnak
• Test térbeli érzékelése, valamint koordinációs készségek fejlődnek



További részletek kérhetők:
Aikido Shinbukan Dojo
2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94.
web: aikidojo.hu
e-mail: aikidojo@me.com
tel: +36 20 916 6568

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.