Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. November 07. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kutyatámadás Kesztölcön – Vádat emelnek a gazda ellen!

Kutyatámadás Kesztölcön – Vádat emelnek a gazda ellen!

Egy hét alatt két ügyben is vádat emeltek a megyében azért, mert a nem megfelelően őrzött, emiatt elszabadult kutyák vétlen emberekre támadva nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okoztak.

Kesztölcön egy kutya támadt

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott családjával Kesztölcön egy argentin dog fajtájú kutyát tartott. A sértett február 20-án megállt a vádlott lakóhelye előtt a járdán, hogy a vádlottal beszéljen. A vádlott kiment az udvarra, és figyelmetlenségből elfeledkezett a kutya biztonságos helyre történő elzárásáról.

Az eb a vádlott által kinyitott kapun keresztül kiszaladt a járdára, ráugrott sértettre, az árokba rántotta őt, és több helyen testszerte megharapta. A vádlott azonnal a sértett segítségére sietett, többször visszahívta a kutyát és a kapu mellett elhelyezett bottal ütlegelni kezdte az állatot, hogy rábírja arra, engedje el a sértettet, és menjen vissza az udvarra. A kutya azonban nem fogadott szót vádlottnak, nem engedte el a sértettet. A kutya figyelmét a sértettről egy arra haladó személyautó terelte el. A sértettnek a kutya támadásából harapásos sérülései, valamint 8 hét alatt gyógyuló szárkapocscsonttörése keletkezett, a sérülések miatt a sértett február 20-tól június 18-ig kórházi kezelés alatt volt.

Tatabányán két eb okozott sérüléseket

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a vádlott július 6-án egy tatabányai vendéglő teraszán tartózkodott a tulajdonát képező két, staffordshire terrier fajtájú kutyájával. A vádlott az ebek megfelelő megkötéséről nem gondoskodott, ezért azok egy, az úttest túl oldalán lévő macskát meglátva egymás után futásnak eredtek. Az egyik kutya nekifutott a sértett által vezetett kerékpár első kerekének, melynek következtében a sértett elveszítette egyensúlyát és a kerékpárral elesett.

A sértett a baleset következtében a fej zúzott, horzsolt sebzését, az arcüreg elülső falán minimális elmozdulással járó ferdetörést, a bal singcsont elmozdulással járó darabos törését szenvedte el. A fej zúzott, horzsolt sebzései sérülések 8 napon belül gyógyulnak. Az arcüreg elülső falán minimális elmozdulással járó ferdetörés 8 napon túl gyógyul, tényleges gyógytartama 6 hét. A bal singcsont elmozdulással járó darabos törése szintén 8 napon túl gyógyul, tényleges gyógytartama 2 hónap.

Mindkét ügyben az ügyészségek arra tettek indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat pénzbüntetésre ítélje.

Fotók: illusztrációk

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 18. 14:03, péntek | Helyi

Kabátba rejtve akart laptopot lopni

A kabátjába rejtve akart egy férfi laptopot lopni egy esztergomi áruházból csütörtökön, de a biztonsági őr észrevette.

2019. Január 18. 13:00, péntek | Helyi

Horváth Piroska díj – Pályázhatnak az esztergomi fiatalok!

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, idén is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

2019. Január 18. 09:35, péntek | Helyi

7 dolog, amit tudnod kell a sminktetoválásról - Szakember válaszol

A Laneche Kozmetika Esztergom sminktetoválóját, Esztert kérdeztük a hölgyek körében egyre népszerűbb sminktetoválással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekről.

2019. Január 18. 09:31, péntek | Helyi

Új szakmai képzések indulnak a Kolpingban

Pék-cukrász vagy szárazépítő szakra is jelentkezhetnek az érdeklődő tanulók