Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Március 10. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

LED-gyár épülhet Zalaegerszegen

LED-gyár épülhet Zalaegerszegen

Marokkói-kanadai tulajdonú, LED-lámpatesteket gyártó cég települne Zalaegerszegre - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Balaicz Zoltán a városi közgyűlés előző napi döntéseit ismertetve beszélt arról, hogy a Solar Eco Systems Kft. a zalai megyeszékhely déli ipari parkjába települne egy LED-lámpagyár építésével. Az első körben 25 munkahelyet teremtő, mintegy 5 millió eurós beruházáshoz pályázat útján 30 millió forintért vásárolhat területet a cég.

A polgármester hozzátette: a marokkói-kanadai érdekeltségű vállalkozás anyacége 2014 óta gyárt LED-lámpákat, eddig elsősorban Európán kívülre, főként az Egyesült Arab Emírségekbe és Katarba szállítottak.

A Zalaegerszegen már épülő járműipari tesztpálya miatt is fokozott az érdeklődés elektromos töltőállomások létesítése iránt, egy ezzel kapcsolatos előterjesztés szerint a városban két társaság - a meglévő három mellé - összesen még hat új, elektromos autók töltésére alkalmas állomásokat épít. Ezzel hamarosan a zalai megyeszékhelyen lesz a 23 megyei jogú város közül a legtöbb nyilvános elektromos töltő, amire a várhatóan robbanásszerűen terjedő e-autók, illetve a tesztpályát majdan igénybe vevő autógyártók miatt is szükség lesz - ismertette Balaicz Zoltán.

Címkék: gyár, LED, Zalaegerszeg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során