Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy, az áldozatát bántalmaző tolvaj ellen,

a támadás után nem sokkal később az áldozat életét vesztette. A bíróság letartóztatta a terheltet - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A bíróság tudatta: március 7-én a gyanúsított behatolt egy mentális betegségekben szenvedő idős férfi házába, ott bántalmazta a férfit, többször is megütötte a fejét. Az idős férfi védekezésre képtelen állapotba került, segítséget nem tudott hívni. A gyanúsított elhagyta az ingatlant, majd másnap reggel visszatért, egy ablakot betörve bemászott az épületbe, ahonnan eltulajdonított egy hosszabbítót.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett és március 22-én életét vesztette, az azonban egyelőre még nem állapítható meg, hogy az idős férfi halála összefüggésben áll-e a bántalmazással - írták.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során