Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Május 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztatták egy rendőrök elől menekülő autóst

Letartóztatták egy rendőrök elől menekülő autóst

Letartóztatták azt a rendőrök elől menekülő autóst, akit egy pizzafutár állított meg a fővárosban a múlt héten.

A Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak. A bíróság a kényszerintézkedés végrehajtásának helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 23-án a Deák tér irányából a Nyugati tér felé tartott autójával. Az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrökkel indulatosan, agresszívan beszélt. A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé, fenyegetve és szidalmazva őket hátramenetbe kapcsolt és feléjük hajtott, egyiküket megkísérelte elsodorni. Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába és az időközben a gépkocsiját elölről megközelítő másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A továbbra is menekülni próbáló gyanúsítottat végül egy robogós civil segítségével sikerült a rendőröknek megállítaniuk.

A férfi a rendőri intézkedésnek is ellenállt, megbilincseléséhez testi kényszert kellett alkalmazni. Az eset során az egyik rendőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A gyanúsítottnak nem volt érvényes jogosítványa, és az első vizsgálatok szervezetében alkoholt mutattak ki.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottat pszichiátriai betegsége miatt korábban kezelték.

A közlemény szerint alappal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban részt vevőket vagy mást megfélemlítene, és ezzel a bizonyítás meghiúsítására törekedne. A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben korábban több eljárás is indult. Tekintettel a férfi agresszív magatartására, valamint arra, hogy a cselekmény elkövetése után is folyamatosan fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket, megalapozottan feltehető az is, hogy kényszerintézkedés nélkül újabb hasonló bűncselekményeket követne el, vagy cselekményét folytatná.

A végzés nem végleges - olvasható a törvényszéki közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során