Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 03. 14:51, péntek | Sport
Forrás: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

London 2012 - Két csere a magyar férfi kézilabda-válogatottban

London 2012 - Két csere a magyar férfi kézilabda-válogatottban

Két poszton is cserél Mocsai Lajos, a londoni olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az éremesélyesek közé tartozó spanyol csapat elleni, szombati csoportmérkőzés előtt.

A negyeddöntőért harcoló együttesben Perez Carlos térdsérülés miatt nem folytatja szereplését, helyette Putics Barna érkezik, míg Gulyás Pétert Laluska Balázs váltja és lesz már bevethető a vb-harmadik, Eb-negyedik spanyolok elleni, szombat esti ütközeten.
Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: Putics már meg is érkezett Londonba, átvette akkreditációját, Laluska pedig eddig is a csapattal volt.
Mocsai Lajos az MTI-nek elmondta: csapata másként fog játszani, mint tette azt csütörtökön a horvátok ellen, amikor gyakorlatilag esély sem volt a pontszerzésre.
"Most nem lesz bennünk az az érzés, hogy nem nyerhetünk" - jegyezte meg a kapitány.
A most lecserélt Gulyás utalt rá, hogy a horvátok védekezése szinte hibátlan, ő a maga részéről a döntőbe várja a csütörtöki ellenfelet.
"A spanyolok is jól zárnak hátul, de nem annyira hatékony a támadójátékuk, mint a horvátoké" - tette hozzá.
Nagy László - akinek felkínálták a spanyol állampolgárságot, és ha elfogadta volna, most a spanyol csapatban szerepelne - kifejtette: érzelmileg biztosan különleges lesz a szombati ütközet.
"Eddig is odatettük magunkat, ezután is így teszünk, de persze, nekem egy kicsit más lesz a spanyolok ellen. Természetes, hogy mindent elkövetek a magyar győzelemért" - fogalmazott a Barcelonát elhagyó, és a héten az MKB Veszprémhez igazolt világsztár.
Amennyiben a magyarok nem tudnának pontot szerezni, a szerbek ellen hétfőn ki-ki meccset játszanak a még negyeddöntőt érő negyedik helyért.
A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (88-63), 2. Dánia 6 (77-73), 3. Spanyolország 4, 4. MAGYARORSZÁG 2, 5. Szerbia 0 (69-83), 6. Koreai Köztársaság 0 (69-86)

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,