Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Január 04. 11:29, szerda | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

LÚSÖSZ lett a XIII. Rozi Kupa bajnoka

LÚSÖSZ lett a XIII. Rozi Kupa bajnoka

A Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben a két ünnep között szervezi meg az intézmény egykori legendás vezetőjéről elnevezett Rozi Kupát. A tornán felnőtt kispályás focicsapatok mérkőznek meg.

A szervezők felhívására ezúttal 8 csapat nevezett be a december 27-i rendezvényre. Sorsolás után 2X4-es csoport alakult ki, ahonnan 2-2 csapat jutott be a rájátszásba.

Mind a két csoport kiegyenlített volt, bármelyik együttes továbbjuthatott volna. Az ,,A” csoportban a tavalyi bajnok LÚSÖSZ és a mindig nagyszerűen szereplő Futballtanszék jutott tovább, de a Bajót is igen egységes, masszív csapat benyomását keltette, nem sok kellett a továbbjutásukhoz.

A ,,B” jelű kvartettből a pilismaróti Meglepetés és a Kesztölc gyűjtötte a legtöbb pontot némi meglepetésre, hiszen a másik két együttest talán többen várták továbbjutónak.

A keresztbejátszás két mérkőzése az esélyesek győzelmét hozta, így az elődöntőben a Meglepetés (Pilismarót) és a Kesztölc találkozott, végül a Meglepetés lett a 3., a vártnál talán könnyebben.

A döntőben két fiatal, esztergomi játékosokból álló csapat találkozott. Végig hatalmas küzdelmet és kiegyenlített játékot láthatott a nagyszámú publikum. Végül igazságos döntetlent hozott az összecsapás, a büntetőket pedig a LÚSÖSZ rúgta jobban és szerezte meg a végső győzelmet.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező bemutatta néhai Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát. Kiemelte, hogy még mindig csak 70 éves lenne az egykori sportvezető, akit fiatalon ragadott el a gyilkos kor, 14 évvel ezelőtt. A főszervező felelevenített több legendás rendezvényt a Csarnok életéből, ami ROZI nevéhez fűződik, hozzátette, hogy nagyon sokat kell dolgozni a mai munkatársaknak ahhoz, hogy méltó utódai legyenek az egykori vezetőnek.

A díjakat Somogyi Mihály, Rozgonyi Miklós egykori munkatársa és Pál György jelenlegi igazgató adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindul a "piskóta" körforgalom építése

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.