Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 20. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: ITE

Magyar diétás módszerek: a Regenor diétától az Update-ig

Magyar diétás módszerek: a Regenor diétától az Update-ig

Ahány ház, annyi szokás, és legalább annyi diéta, amire bizony esküsznek azok, akik kipróbálták valamennyit.

A magyar ember bizony szeret enni, és ezt időről időre a szervezete is „észreveszi” – nem véletlen, hogy a magyar népesség számít az egyik legelhízottabb társadalomnak világszinten. Számos diétás módszer létezik manapság is, nézzük a legnépszerűbbeket!

Elsőként a népszerű Regenor diétát említjük, hiszen rengeteg magyar ember remél megváltást ettől az étrendkiegészítőtől. A napi háromszor egy evőkanál bevétele mellett szigorú étrendet ír elő a Regenor kúra a fogyasztójának, így hát már csak az a kérdés merül fel, hogy mi ebben a folyamatban az, amitől ténylegesen megindul a súlyvesztés.

Káposztaleves-kúra. Ez a fogyókúra a világon a legegyszerűbb, és valamiért országunkban igen divatos volt korábban alkalmazni. A titka csupán az, hogy nagyjából csak káposztalevest ehetünk –bár így a kalóriákat igencsak megspórolhatjuk, emésztőrendszerünk lesz az első, aki hosszútávon ki fogja fejezni hálátlanságát.

Testkontroll. A ’90-es években méltán népszerű diéta volt a testkontroll, mely azon alapul, hogy étkezéskor nem keverjük össze a szénhidrátokat a fehérjékkel, délelőtt pedig csak gyümölcsöket és zöldségeket viszünk be. Bár ez a diéta számos embernek bevált, mégsem a legegészségesebb étrendek közé sorolódik. Ennek ellenére hosszútávon tartható, és annyira azért nem káros.

Ez utóbbi azonban nem keverendő össze a 2000-res évek derekán szárba szökkenő 90 napos diétával: a 90 napos ugyanis teljesen a szétválasztáson alapul, olyannyira, hogy szénhidrát napra, fehérje napra, víznapra, és egyebekre van bontva a három hónapos periódus. Talán említni sem kell, hogy ez micsoda károkat képes okozni egy egészséges szervezetben is.

Almalé-kúra. Korábban ugyan nagy visszhangja volt, sajnos sokan követték el azt a hibát, hogy több liternyi almalevet kezdtek inni nap mint nap, azonban kifelejtették a képletből azt, hogy milyen magas cukortartalma, ezzel szemben zéró rosttartalma van a gyümölcsből kinyert lének. További érdekesség volt, hogy a fogyni vágyók tévedésből gyakran vásároltak olyan almalevet, melynek összetételi listáján még a hozzáadott cukor is szerepelt.

Az utóbbi közel 15 évben járványszerűen kezdett el terjedni az Update módszer is, mely egy kódrendszeren alapul. Minden ételt egy kódszámmal látott el a diéta népszerűsítője: az 1-es kódszámúakat egész nap, a 2-eseket délután 3-ig, a 3-as kódúakat kizárólag délig lehetett enni a diéta egy korábbi változatában. Ez sokaknak működött is, így Schobert Norbi nekiállt az 1-es kódú ételek megalkotásához: igyekezett az alapvetően 3-as számmal ellátott ételeket úgy legyártani, hogy azok tápanyagtartalmuk szerint az 1-es kategóriába essenek. Így jöttek létre a diétás kenyerek, nassolni valók, édességek és egyebek.

Ami azonban még senkinek nem ártott, és legtöbbünknek használt is, az az egészséges étrend és az elegendő testmozgás, diéták ide vagy oda!

Címkék: diéta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.