Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 20. 07:16, kedd | Sport
Forrás: mti

Magyar-litván - A vendégek szerint Magyarország európai futball nagyhatalom

Magyar-litván - A vendégek szerint Magyarország európai futball nagyhatalom

Edgaras Jankauskas, a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya európai futball nagyhatalomnak nevezte Magyarországot a két ország keddi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzése előtt.

"Magyarország a csoport két favoritja közül az egyik. A keretet fiatal, de tehetséges futballisták alkotják. A csapat erősségéről mindent elárul, hogy tavaly legyőzte Németországot és kétszer az Eb-ezüstérmes Angliát is" - mondta a 48 éves szakvezető, aki csapata szombati találkozójáról úgy vélekedett, kemény meccs volt Bulgária ellen, melyen meg kellett szenvednie a pontszerzésért úgy, hogy 75 percet emberhátrányban volt.

A játékosként 56-szoros válogatott tréner azzal folytatta a házigazdák dicséretét, hogy a magyarok "megfelelő erővel és minőséggel" rendelkeznek, egyik nagy erényüknek azt tartotta, hogy "rendkívül gyorsak az átmenetben" védekezésből a támadásba.

"Magyarország európai futball nagyhatalomnak számít, amely ráadásul emelkedő, javuló tendenciát mutat" - jelentette ki Jankauskas, aki kiemelte az infrastruktúrafejlesztés fontosságát is, amely végbement az elmúlt évtizedben.

A szakember a sok hiányzó kapcsán - Justas Lasickas eltiltás, míg a csapatkapitány Fedor Cernych sérülés miatt nem bevethető - úgy válaszolt az MTI-nek, hogy ezt a problémát filozofikusan közelíti meg, azaz új játékosoknak kell lehetőséget adni, akik így bizonyíthatnak.

A kapus Edvinas Gertmonas arról beszélt, hogy őt kifejezetten feldobja, ha nagy közönség, telt ház előtt léphet pályára, de szerinte ez játékosfüggő, kire hogy hat a szurkolósereg.

A Puskás Arénában 20.45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Fotó: Puskás Aréna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.