Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 21. 07:21, szerda | Sport
Forrás: mti

Magyar-litván - Könnyed győzelmével élre állt a válogatott

Magyar-litván - Könnyed győzelmével élre állt a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott kedden kétgólos győzelmet aratott a litván csapat felett a Puskás Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a könnyed sikernek köszönhetően jobb gólkülönbségével élre állt a csoportjában, mivel az eddig listavezető szerbek a hajrában egyenlítve döntetlent játszottak Bulgáriában.

A magyarok, akik hat találkozó után is veretlenek a litvánokkal szemben, Varga Barnabás első válogatottbeli találatával a 32. percben szereztek vezetést, a végeredményt pedig Sallai Roland bombagólja állította be a 83. percben. A nemzeti együttes sorozatban negyedik meccsén nem kapott gólt.

A magyar válogatott a következő, szeptember 7-i játéknapon a nagy rivális Szerbia vendége lesz Belgrádban.

Eb-selejtező, G csoport, 4. forduló:

Magyarország-Litvánia 2-0 (1-0)
-------------------------------
Puskás Aréna, 58 269 néző, v.: António Nobre (portugál)
gólszerzők: Varga B. (32.), Sallai (83.)
sárga lap: Orbán (55.), Szoboszlai (89.), illetve Uzéla (39.), Tutyskinas (50.), Jankauskas (57.)

Magyarország:
-------------
Dibusz - Botka, Orbán, Szalai - Sallai (Baráth, 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi, 79.) - Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 60.)

Litvánia:
---------
Gertmonas - Lekiatas, Kazukolovas, Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 64.) - Uzéla (Vorobjovas, a szünetben), Geneitis - Jankauskas (Romanovskij, 86.), Sirgédas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) - Paulauskas

I. félidő:
----------
32. perc: Szalai bal oldali beadására a hosszú oldalon remek ütemben érkezett Varga, aki a védőjét megelőzve közelről félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

II. félidő:
-----------
83. perc: Szoboszlai passzát követően Sallai 23 méterről kilőtte a bal felső sarkot (2-0).

A hazai szurkolók valóságos zászlóerdővel és nemzeti színű molinóra kiírt "minden meccsnap: ünnepnap!" üzenettel fogadták kedvenceiket a teltházas stadionban. A válogatott játékosai ennek megfelelően nem akartak ünneprontók lenni, az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, alig nyolc percet kellett várni az első veszélyes szituációra, de Gazdag fejesét egy vendég védő, majd a szöglet után Szalai lövését a kapus hárította. Gazdag és Varga fölé szálló, de veszélyes lövései már azt jelezték, csak idő kérdése a vezető gól megszerzése. A teljesen beszoruló litvánok erejéből kizárólag a védekezésre futotta, azonban a magyaroknak így is mindkét oldalon és középen is sikerült ígéretes akciókat vezetni, már csak a pontos befejezés hiányzott. Az idő múlásával sem lankadt a lendület, Rossi kérésének megfelelően záporoztak a lövések a litván kapura és a beadások pedig elé, végül utóbbi vezetett eredményre bő felóra játék után. A szünet előtt majdnem megduplázta az előnyt Szoboszlai, de 25 méteres, jobb felső sarokba tartó szabadrúgása végül a keresztlécen csattant.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, térfélcserét követően már az első percben nagyot védett a litván kapus Gazdag lövésénél. A későbbiekben is hatalmas fölényben futballoztak a magyarok, ám a korábbiaknál kevésbé voltak veszélyesek, nagy helyzete csak Sallainak és a csereként beállt Kleinheislernek volt, de előbbi közeli fejese és utóbbi lövése is elkerülte a bal alsó sarkot. A minimális előny nem volt megnyugtató, ám a litvánok sokáig a félpályát is alig lépték át, így a játék képét tekintve nem volt ok az aggodalomra. Bár a hajrában sokkal több litván akció futott végig, a vendégek végül egyetlen kaput eltaláló kísérlettel zárták az összecsapást, így nem forgott veszélyben a győzelem. A meccset aztán végleg lezárta Sallai bombagólja, amely után már mindkét gárda a hármas sípszót várta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.