Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Május 18. 14:34, kedd | Belföld
Forrás: Kormány.hu

Május 25-től megtarthatók az iskolai ballagások

Május 25-től megtarthatók az iskolai ballagások

A tegnap esti Magyar Közlönyben megjelent 250/2021.(V.17.) kormányrendelet szerint az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól.

A javuló járványügyi helyzetnek és a lakosság egyre nagyobb átoltottságának köszönhetően, május 25-től az iskolák megtarthatják a ballagási ünnepségeket.
A szabadtéren megtartandó ünnepségen a meghívott vendégek maszk viselése esetén életkortól, illetve a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. Ugyanakkor a meghívható szülők, rokonok számát, valamint a ballagás során betartandó további óvintézkedéseket az igazgató határozhatja meg az intézmény adottságainak figyelembevételével. Szintén jó hír az érettségizőknek, hogy az, aki önhibáján kívül nem tudott részt venni az írásbeli érettségin, még ebben a vizsgaidőszakban szóbeli vizsgát tehet.

Bár a májusi írásbeli érettségi vizsgák zökkenőmentesen lezajlottak, és a fertőzés gyanúja a gondos óvintézkedéseknek, illetve a résztvevők fegyelmezettségének köszönhetően sehol nem merült fel, néhány tanuló önhibáján kívül – például koronavírus fertőzés, vagy karantén miatt – nem tudott megjelenni a vizsgákon. Ezért a kormány úgy döntött, hogy aki az önhibán kívüli okot igazolni tudja, még a mostani vizsgaidőszakban, szóbeli vizsgával pótolhatja az elmaradt írásbeli vizsgát, így a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménnyel rendelkezik majd.

A vizsga pótlásáról a vizsgaszervező intézménynek kell gondoskodnia. Az érettségizők érdekét szolgálja az is, hogy azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra, az elmúlt évi szabályhoz hasonlóan a következő két vizsgaidőszakban, vagyis a 2021/2022-es tanévben egy alkalommal térítésmentesen letehetik az adott vizsgatárgyakból a vizsgát.

Címkék: ballagás, esztergom, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.