Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 23. 11:40, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Már biztosan elbontják a Zöldházat

Már biztosan elbontják a Zöldházat

Ismét a Zöldház épületének elbontásáról határozott a testület egyebek mellett a csütörtöki ülésen. Aláírásgyűjtés után tárgyalták a városvezetők újra kérdést. 45-en írták alá a petíciót.

Lakossági aláírásgyűjtésbe kezdek a minap helyiek, hogy ne bontassa el az önkormányzat a Zöldházat. A petíciót 45-en írták alá, amit az aláírók be is adtak az hivatalnak. A csütörtöki testületi ülésen ezután ismét napirenden szerepelt a Zöldház kérdése, de végül a képviselők ismét a bontásra szavaztak.

Romanek Etelka polgármester egyébként az épület felújítását szorgalmazta. Sasvári Viktor a pénzügyi bizottság elnöke viszont elmondta, hogy bizottság nem támogatja a felújítást, mert nem látható, hogy mennyibe kerülne a renoválás. Emellett pedig mint fogalmazott: több építész is kifejtette, hogy az épület nem illik bele a környezetbe. A pénzügyin kívül emellett a többi bizottság is arra jutott, hogy bontsa el Esztergom az épületet.

Tavaly már egyszer döntött a testület a bontásról

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.