Városlista
2017. december 14, csütörtök - Szilárda

Hírek

2017. December 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó:Oxi

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Esztergomban a Széchenyi téren látható a hétvégén a Hajléktalan Jézus-szobor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében Esztergomba érkezett országos körútján a Hajléktalan Jézus-szobor, amely a hétvégén a város főterén látható.

Az együttérzés szobrát szombaton (december 2-án) mutatja be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az első közös gyertyagyújtás programjaként.

Az alkotás egy fekvő ember, akinek arcát a lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyar Kurír cikke szerint a Hajléktalan Jézus-szobor kettős üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és együttérzésre hív az elesettek iránt.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotást Timothy Schmalz kanadai szobrász készítette 2013-ban. Magyarország számára egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen készíttette el a kanadai művésszel a szobor másolatát. A szobor előtt már számos magyar város lakói kifejezhették együttérzésüket a hajléktalan emberekkel.

„Jézus egyszerre élte át a hajléktalanság súlyát és a küldetés nagyszerűségét. Látnunk kell hajléktalan testvéreinkben is életkörülményeik súlyát, és mindegyikükben az emberi hivatás nagyszerűségét. Adja Isten, hogy Krisztust tudjuk látni minden emberben. Erre emlékeztessen minket a szobor" - mondta a szoborhoz fűzve korábban Erdő Péter bíboros.

December 11-ig látható a szobor.

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 05:01, csütörtök | Helyi

Bizalom, biztonság - Bognár Zálogház, ahol percek alatt pénzhez juthat Esztergomban

Bognár Zálogház, a régió egyik legnagyobb zálogháza

2017. December 14. 05:00, csütörtök | Helyi

Esztergomi világbajnok sportoló is az Év sportolója idei jelöltjei közt

Az Esztergomban született és a birkózást is a városban kezdő Korpási Bálintot is jelölték a sportújságírók az M4 Sport-Az Év Sportolója 2017 díjra idén.

2017. December 14. 04:59, csütörtök | Helyi

Sztárfellépőkkel és gyertyagyújtással folytatódik az advent a főtéren

Sztárok, koncertek, vásár, korcsolyapálya, műsorok – harmadik adventi hétvége programjai is remek szórakozást kínálnak Esztergom főterén a hétvégén.

2017. December 13. 18:59, szerda | Helyi

Együtt karácsonyozik Szentgyörgymező - Íme a program!

December 22-én 16 órakor kezdődik a Szentgyörgymező Karácsonya elnevezésű rendezvény. Óvodások műsora mellett Szegő Csaba és a M.É.Z. együttes is fellép.