Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2017. December 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó:Oxi

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Esztergomban a Széchenyi téren látható a hétvégén a Hajléktalan Jézus-szobor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében Esztergomba érkezett országos körútján a Hajléktalan Jézus-szobor, amely a hétvégén a város főterén látható.

Az együttérzés szobrát szombaton (december 2-án) mutatja be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az első közös gyertyagyújtás programjaként.

Az alkotás egy fekvő ember, akinek arcát a lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyar Kurír cikke szerint a Hajléktalan Jézus-szobor kettős üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és együttérzésre hív az elesettek iránt.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotást Timothy Schmalz kanadai szobrász készítette 2013-ban. Magyarország számára egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen készíttette el a kanadai művésszel a szobor másolatát. A szobor előtt már számos magyar város lakói kifejezhették együttérzésüket a hajléktalan emberekkel.

„Jézus egyszerre élte át a hajléktalanság súlyát és a küldetés nagyszerűségét. Látnunk kell hajléktalan testvéreinkben is életkörülményeik súlyát, és mindegyikükben az emberi hivatás nagyszerűségét. Adja Isten, hogy Krisztust tudjuk látni minden emberben. Erre emlékeztessen minket a szobor" - mondta a szoborhoz fűzve korábban Erdő Péter bíboros.

December 11-ig látható a szobor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 10:42, hétfő | Helyi

Így kíván boldog karácsonyt a Babits Mihály Kamaraszínház - VIDEÓ

A Babits Mihály Kamaraszínház társulata ezzel a videós ajándékkal szeretne áldott, békés karácsonyt kívánni.

2018. December 17. 08:17, hétfő | Helyi

Akikre büszkék lehetünk - A hét emberei!

A jó tanulók és jó sportoló diákok, Maráz Zsuzsanna, kick-boxosaink és Pifkó Célia író is az elmúlt hét, esztergomi emberei. Büszkék lehetünk rájuk!

2018. December 17. 07:57, hétfő | Helyi

Folytatódnak a buszmegálló-felújítások

Esztergom önkormányzata folytatja a városi buszmegállóhelyek felújítását.

2018. December 16. 09:31, vasárnap | Helyi

Kihirdették a 2019-es parkolási díjakat!

Nem emelkednek a parkolás díjai Esztergomban. A bérletek árai sem. A 2019-es várakozási engedélyeket 2019. január 2-től lehet megvásárolni.