Városlista
2018. június 18, hétfő - Levente

Hírek

2017. December 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó:Oxi

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Esztergomban a Széchenyi téren látható a hétvégén a Hajléktalan Jézus-szobor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében Esztergomba érkezett országos körútján a Hajléktalan Jézus-szobor, amely a hétvégén a város főterén látható.

Az együttérzés szobrát szombaton (december 2-án) mutatja be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az első közös gyertyagyújtás programjaként.

Az alkotás egy fekvő ember, akinek arcát a lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyar Kurír cikke szerint a Hajléktalan Jézus-szobor kettős üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és együttérzésre hív az elesettek iránt.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotást Timothy Schmalz kanadai szobrász készítette 2013-ban. Magyarország számára egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen készíttette el a kanadai művésszel a szobor másolatát. A szobor előtt már számos magyar város lakói kifejezhették együttérzésüket a hajléktalan emberekkel.

„Jézus egyszerre élte át a hajléktalanság súlyát és a küldetés nagyszerűségét. Látnunk kell hajléktalan testvéreinkben is életkörülményeik súlyát, és mindegyikükben az emberi hivatás nagyszerűségét. Adja Isten, hogy Krisztust tudjuk látni minden emberben. Erre emlékeztessen minket a szobor" - mondta a szoborhoz fűzve korábban Erdő Péter bíboros.

December 11-ig látható a szobor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 17. 18:58, vasárnap | Helyi

Halálos motorbaleset Tát és Bajna között – Többen megsérültek

Két motoros ütközött Tát és Bajna között, egy ember meghalt vasárnap délután. mentőhelikopter is érkezett a helyszínre!

2018. Június 17. 13:49, vasárnap | Helyi

Látványos VIDEÓN a nyergesi veteránmotoros találkozó!

Szuper veterán kétkerekűek találkoztak Nyergesújfalun szombaton. Hagyományteremtő szándékkal indult el az első Nyergesújfalui Veteránmotoros Nap a motoverzum.com és a Nyergesi Önkormányzat szervezésében.

2018. Június 17. 05:00, vasárnap | Helyi

Piac, sportcsarnok, ipari parki bicikliút, költségvetés – Rengeteg pont napirenden

Esztergom képviselő-testületének június 21-én (csütörtökön) 9 órakor tartja soron következő ülését a Városháza nagytermében.

2018. Június 16. 12:29, szombat | Helyi

Baleset történt a búbánati bejárónál - FOTÓK

Baleset történt szombaton dél körül a 11-es út és a búbánatvölgyi bejáró kereszteződésében.