Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Hírek

2017. December 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó:Oxi

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Esztergomban a Széchenyi téren látható a hétvégén a Hajléktalan Jézus-szobor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében Esztergomba érkezett országos körútján a Hajléktalan Jézus-szobor, amely a hétvégén a város főterén látható.

Az együttérzés szobrát szombaton (december 2-án) mutatja be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az első közös gyertyagyújtás programjaként.

Az alkotás egy fekvő ember, akinek arcát a lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyar Kurír cikke szerint a Hajléktalan Jézus-szobor kettős üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és együttérzésre hív az elesettek iránt.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotást Timothy Schmalz kanadai szobrász készítette 2013-ban. Magyarország számára egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen készíttette el a kanadai művésszel a szobor másolatát. A szobor előtt már számos magyar város lakói kifejezhették együttérzésüket a hajléktalan emberekkel.

„Jézus egyszerre élte át a hajléktalanság súlyát és a küldetés nagyszerűségét. Látnunk kell hajléktalan testvéreinkben is életkörülményeik súlyát, és mindegyikükben az emberi hivatás nagyszerűségét. Adja Isten, hogy Krisztust tudjuk látni minden emberben. Erre emlékeztessen minket a szobor" - mondta a szoborhoz fűzve korábban Erdő Péter bíboros.

December 11-ig látható a szobor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 23. 13:00, vasárnap | Helyi

Vb-ezüstöt szerzett a dorogi táncos

Világbajnoki 2. helyezett lett felnőtt férfi street szólóban Csehországban a minap a dorogi Kenyeres Bendegúz.

2018. Szeptember 23. 09:37, vasárnap | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a szabálytalan kisbuszos miatt - Lezárták a nyomozást

Nem adott elsőbbséget egy segédmotorosnak, aki az ütközésben súlyosan megsérült még tavaly Esztergomban. A rendőrség most fejezte be az ügy vizsgálatát.

2018. Szeptember 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Már várja az adományokat a bringás Mikulás!

Esztergomban több gyereket is szeretne idén is megajándékozni a biciklis Mikulás, aki adománygyűjtést indított.

2018. Szeptember 23. 05:01, vasárnap | Helyi

100 féle borral és sztárfellépők sorával vár az idei Borhíd

Több borrégió, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen október 5-től 7-ig a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon.