Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2017. December 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó:Oxi

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Már látható Esztergomban a Hajléktalan Jézus-szobor

Esztergomban a Széchenyi téren látható a hétvégén a Hajléktalan Jézus-szobor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében Esztergomba érkezett országos körútján a Hajléktalan Jézus-szobor, amely a hétvégén a város főterén látható.

Az együttérzés szobrát szombaton (december 2-án) mutatja be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az első közös gyertyagyújtás programjaként.

Az alkotás egy fekvő ember, akinek arcát a lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyar Kurír cikke szerint a Hajléktalan Jézus-szobor kettős üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és együttérzésre hív az elesettek iránt.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotást Timothy Schmalz kanadai szobrász készítette 2013-ban. Magyarország számára egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen készíttette el a kanadai művésszel a szobor másolatát. A szobor előtt már számos magyar város lakói kifejezhették együttérzésüket a hajléktalan emberekkel.

„Jézus egyszerre élte át a hajléktalanság súlyát és a küldetés nagyszerűségét. Látnunk kell hajléktalan testvéreinkben is életkörülményeik súlyát, és mindegyikükben az emberi hivatás nagyszerűségét. Adja Isten, hogy Krisztust tudjuk látni minden emberben. Erre emlékeztessen minket a szobor" - mondta a szoborhoz fűzve korábban Erdő Péter bíboros.

December 11-ig látható a szobor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 24. 05:01, szombat | Helyi

Reklám- és szponzorszerződések előtt a Vitéz-sereg

Az Esztergomi Vitézek RAFC kibővült tagsággal, még szélesebb rétegek megszólításával és egyre több feladat felvállalásával tovább fűzi kapcsolatait meglévő támogatói felé, és keresi az új partnerekkel a kapcsolatokat.

2018. Február 23. 14:46, péntek | Helyi

Minden eddiginél nagyobb turisztikai fejlesztéssorozat indul Esztergomban

Komárom-Esztergom megyében 12 nagyobb fejlesztés lendítheti fel a megye vendégforgalmát a következő években, a beruházások összértéke mintegy 50 milliárd forint lesz

2018. Február 23. 14:02, péntek | Helyi

Új üdvözlőtáblák fogadják az Esztergomba érkezőket

Stilizált városkép fölött a bazilikás betűlogó mellett az Isten hozta Szent István Városában! köszöntés olvasható, alatta angol, német és szlovák nyelven is üdvözölve a városba érkezőket.

2018. Február 23. 13:56, péntek | Helyi

Sorra törte fel a környék házait – Elfogták az esztergomi férfit - VIDEÓVAL

A bíróság elrendelte a 42 éves, esztergomi férfi előzetes letartóztatását.