Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Március 14. 07:39, péntek | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Már megint az álunokás módszer – ismét sikerült a csalás

Már megint az álunokás módszer – ismét sikerült a csalás

Unokájának kiadva magát károsította meg az idős sértettet Dorogon egy ismeretlen tettes. A módszer igen gyakori, már egyre többen ismerik, mégis sokakat átvernek vele a csalók. A rendőrség óvatosságra int.

Csalás áldozata lett egy 86 éves asszony Dorogon. A sértettet telefonon hívta fel egy férfi szerdán és az unokájának adta ki magát. Azt állította, hogy több embernek is tartozik, ezért sürgősen pénzre van szüksége. Elmondta, hogy egy ismerőse hamarosan elmegy hozzá, neki adja oda a pénzt. Pár perc múlva meg is jelent az asszony házánál egy ismeretlen férfi, akinek a sértett több százezer forintot adott át. A néni csak ezek után hívta fel az unokáját és jött rá, hogy bűncselekmény áldozata lett, de ekkorra a csaló már messze járt.

Tatán szintén egy idős asszonyt károsítottak meg csütörtökön. Egy 74 éves néni otthonába jutott be egy nő és a figyelmét elterelve táskájából készpénzt tulajdonított el. Az ismeretlen azt állította, hogy a néni szomszédait keresi, akik nincsenek otthon, úgyhogy hagyna nekik üzenetet. Ezután azt mondta, hogy terhes és szeretne egy pohár vizet kérni, majd megkérte a sértettet, hogy használhassa a mellékhelyiséget. Az asszony csak azután vette észre, hogy eltűnt a pénze, mikor az ismeretlen nő már elment.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése csak egy telefonhívásba kerül. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e, akinek mondja magát! Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget! Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják! Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.