Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 25. 08:01, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Már megint vandálok áldozata lett az esztergomi szabadtéri kiállítás

Már megint vandálok áldozata lett az esztergomi szabadtéri kiállítás

Egyetlen napot bírt ki teljes felújítás után és máris megrongálták Esztergom szabadtéri kiállítását.

Miután fiatalok szétverték, múlt héten újra teljessé vált a Kötődés című kiállítás - írtuk a minap, most pedig szomorúan adjuk közzé, hogy ismét rongálás áldozata lett a tárlat.

A Szenttamás Barátai Egyesület közleménye:

Kedves Esztergomiak!
Talán tudtok arról, hogy szombaton építette újjá egyesületünk a nemrégiben szétrombolt szabadtéri tárlatot a Művészetek terén. Örömmel adtunk hírt róla, hogy immár újra teljessé vált az általunk megálmodott kiállítás.

Egy teljes napig.

Vasárnap reggel újra arra ébredtünk, hogy egy képet kirángattak a keretéből és darabokra tépték.
Nem jó ilyen hírre ébredni. Nem jó azzal találkozni, hogy rendre szétdúlják azt, amit felépítettünk.

Nem csupán az installációkról van szó.

Nem szeretnénk, ha szétrombolnák a hitünket abban, hogy nyugodtan álmodhatunk a városunk közterületeire rendezvényt, kiállítást, mert az időjárás viszontagságain kívül nem esik bántódása. Nem szeretnénk, ha sok ember gondolhatná azt, hogy bármit megtehet, ha otthonról elszabadul, ha azt vélné, hogy arctalanul maradhat „arcoskodás” közben. Nem szeretnénk ha azok, akik különösebb indok nélkül, vagy azzal, rombolni vágynak, azt gondolnák, hogy az éj sötétje és a névtelenség, vagy a társaik pillanatnyi elismerése felmenti őket a következmények viselése alól.
Szeretnénk, ha tudnák, vagy megtanulnák, hogy a tetteiknek van következménye!
Szeretnénk, ha jó lenne a köz érzetünk! Szeretnénk, ha a köz érzete is jó lenne!
Ehhez kérjük mindenki segítségét, aki olvassa ezeket a sorokat!

Az első kiállítás megrongálót a rendőrség rekordidő alatt felderítette. Jelenleg az ügyészség vádat emelt a négy elkövető ellen, akik 14-16 éves fiatalok voltak.

A szülőkön, rokonságon kívül kérünk mindenkit, aki az érintett és a náluk fiatalabb korosztállyal intézményesen is kapcsolatban áll, hogy beszélgessenek el velük! Akár osztályfőnöki órán, akár iskolarádión keresztül, akár iskolagyűlésen, edzésen, műhely, vagy szakmai gyakorlaton.

Nem csupán a mostani, bennünket érintő cselekmény miatt! Hétvégente mintha barbár hordák tarolnák le a várost, elsősorban a népszerű szórakozóhelyek környékét. Talán lehetne másként is! Ha szülőként valaki nem várja haza a kiskorú gyermekét éjjel háromkor, annak lelke rajta… Azért még nem kell mások nyugalmát megzavarni, ordítozni, törni-zúzni, testnedveket és egyéb kiválasztási terméket a járdára, vagy ahová sikerül kibocsájtani, járhatatlanná tenni járdát, úttestet. Legyen következménye annak, ha valaki nem tartja be a közösség együttélési szabályait!

Nagyon örülnénk, ha a rendőrség mellett a polgárőrség, a közterület felügyelet a jövőben az eddigi erőfeszítéseik mellett még fokozottabban, következetes és rendszeres ellenőrzéssel segítené a rend fenntartását; továbbá feltehetően javítana a helyzeten néhány térfigyelő kamera kihelyezése is. Nem csak a Művészetek tere környékén, hanem a városlakók által is jól ismert kritikus gócpontokon.

A következetes odafigyelés megoldás lehetne az egyre eldurvuló közállapotok javítására.

Köszönjük!

Esztergom, 2017. október 24.
Szenttamás Barátai Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.