Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Április 17. 16:47, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Megduplázódik a megújult Erzsébet-tábor befogadóképessége

Megduplázódik a megújult Erzsébet-tábor befogadóképessége

Megduplázódik a megújult Erzsébet-tábor befogadóképessége, így jelentősen nőhet a korábbi évi százezres létszám - nyilatkozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiának pénteken Zánkán.

Novák Katalin elmondta: a szokásos napközis táborokat idén is mindenképpen megvalósítják, és ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor az ottalvós táborokat is megszervezik Zánkán, valamint Fonyódligeten.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy mintegy 3 ezer gyermek táborozhat hetente egyidejűleg az Erzsébet-táborokban nyugat-európai körülmények között, annak a több tízmilliárdos beruházásnak köszönhetően, amely nagymértékben emeli majd az itt töltött idő minőségét.

Közlése szerint ez idáig nem született döntés arról, hogy a járványhelyzet miatt lesz-e lehetőség megszervezni az ottalvós táborokat.

Rámutatott: ha sokan regisztrálnak és felveszik az oltást, akkor júniusra visszatérhet a normális élet és a nyári rendezvények, táborok is megtarthatók lesznek.

A miniszter elmondta, hogy nem csak Zánkán, hanem Fonyódligeten és Csillebércen is megújulnak a táborok, többek között téliesítik is az épületeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal