Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

A fenti rendelkezés értelmében az idei évben is megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén - olvasható az esztergom.hu oldalon.

Az Önkormányzat felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles a zárt tárolóban tárolt lakossági szennyvizek szippantó gépjármű segítségével történő elszállításról, valamint az elszállítást igazoló, tárgyévre és az előző évre vonatkozó dokumentumok őrzéséről gondoskodni.

A 20/2019. (XI.26.) önkormányzati rendelet 22. §-a szerint Esztergom teljes közigazgatási területén tilos a háztartási szennyvizek szikkasztása.A rendelet alapján az ingatlanok területén keletkező szennyvíz csak teljesen zárt tárolóban, vagy CE megfelelősségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés alkalmazása révén helyezhető el.

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan a Schwéger Szolgáltató Betéti Társaság végezheti, mint az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató.

A háztartási szennyvíz elszállításának igényét bejelenteni hétköznap 07:00-15:00 óra között a + 36 30/ 634-6466 és a + 36 30/ 986-8248 telefonszámokon lehet.

Az ingatlan tulajdonosa köteles az önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást igénybe venni, és az ingatlanán keletkező háztartási szennyvíz közszolgáltatónak történő átadásáról a rendeletben meghatározott módon gondoskodni.
Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ellenőrzést végző munkatársai a képen látható mintának megfelelően kiállított – a közszolgálati igazolványok igénybevételének és használatának szabályzatáról szóló 1/2021. (I. 25.) számú Jegyzői Utasítás szerinti – igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet az ellenőrzés kezdetén a tulajdonosnak felmutatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.