Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Október 03. 16:27, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Megújult a dömösi Szivárvány Óvoda

Megújult a dömösi Szivárvány Óvoda

Ünnepélyesen átadták a felújított Szivárvány Óvodát Dömösön október elsején.

A pályázati forrásból megvalósuló 31 millió forintos beruházás átadóján részt vett Völner Pál országgyűlési képviselő és Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

Megújult a dömösi Szivárvány Óvoda

Október elsején adták át a felújított dömösi Szivárvány Óvodát, mely komfortjában és energiatakarékosságában is előrelépett. Az ünnepélyes átadón az óvodások és pedagógusok mellett részt Völner Pál országgyűlési képviselő és Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és Novák Lajos Dömös polgármester is.

Novák Lajos köszöntő beszédében elmondta, hogy a magyar kormánynak köszönhetően hazai pályázati forrás tette lehetővé, hogy teljességgel megújuljon a majd 100 éves épület. A 22,8 millió forintos belügyminisztériumi támogatásnak és az önkormányzat költségvetési kiegészítésének köszönhetően összesen 31 millió forintból valósult meg a beruházás, mely során teljes energetikai megújuláson esett át az épület, mely így egyebek mellett új szigetelést, villany- és vízhálózatot kaphatott.

Völner Pál a megnyitón hangsúlyozta, az uniós támogatások mellett rendkívül fontosak a kizárólag hazai forrásból megvalósuló fejlesztések, melyeket a kormány továbbra is kiemelt feladatának tekint.

Megújult a dömösi Szivárvány Óvoda

Popovics György mindemellett kiemelte, hogy a megyei közgyűlésnek eddig is az egyik fő tevékenysége volt a vidéken élő emberek és az őket érintő fejlesztések képviselete, a jövőben pedig mindezt még intenzívebben szeretné folytatni a közgyűlés, együttműködve a Polgármesterek a Falukért Egyesülettel. A közgyűlés elnöke hozzátette, az egyesület polgármestereivel még szorosabbá kívánja tenni az együttműködést és ezáltal még több és hatékonyabb fejlesztés elősegítését tervezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.