Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2019. Március 14. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére március 12-én az ország valamennyi tanítóképző intézetében egyszerre ünnepelték meg a Tanítók Napját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Óvó- és Tanítóképző Tanszéke programján Juhász Márta tanszékvezető köszöntette a megjelenteket, majd röviden ismertette az intézmény történetét. A Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársa, Bessenyei Krisztina bemutatta a néhány éve kidolgozott Boldogságóra programot, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a pedagógusoknak.

A program Esztergom három iskolájában (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola, József Attila Általános Iskola) már eredményesen működik, az eddigi tapasztalatokról fényképekkel illusztrálva a programot oktató pedagógusok számoltak be.

Az előadásokat követően a résztvevők egy interaktív kincskereső játék segítségével bejárhatták az épületet. A délután folyamán mindenki számára szabadon megtekinthető volt a 3. emeleten berendezett kiállítás a „Képző” történetéről. A falon elhelyezett táblák és az üvegvitrinekben található dokumentumok, régi taneszközök az épület és a képzés 20. századi történetét vonultatják fel.

„A Tanítók Napja rendezvény jó lehetőséget teremtett arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hivatás fontosságára, fokozzuk a szak elismertségét” – tette hozzá Juhász Márta tanszékvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 18:04, csütörtök | Helyi

5 tipp, ha kizártad magad otthonról!

Ebben az állandó rohanásban bizony könnyen megeshet, hogy egyszerűen nem vagyunk elég körültekintőek.

2019. Március 21. 10:03, csütörtök | Helyi

Idén nyárra összejöhet neked is a tökéletes beach body! - Nincs benne semmi titok

Új szolgáltatás indult a Vitézek Gym-ben Esztergomban. Csoportos és egyéni edzésekkel segítenek, hogy a nyárra meglegyen a tökéletes beach body neked is!

2019. Március 21. 07:55, csütörtök | Helyi

Bordélyházat üzemeltetett egy férfi Esztergom mellett

Egy családi házban fogadták a nők a kuncsaftokat.

2019. Március 21. 07:44, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy ház Dorogon

A tűzoltók megbontották a tetőt a hatékonyabb beavatkozás érdekében.