Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 14. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére március 12-én az ország valamennyi tanítóképző intézetében egyszerre ünnepelték meg a Tanítók Napját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Óvó- és Tanítóképző Tanszéke programján Juhász Márta tanszékvezető köszöntette a megjelenteket, majd röviden ismertette az intézmény történetét. A Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársa, Bessenyei Krisztina bemutatta a néhány éve kidolgozott Boldogságóra programot, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a pedagógusoknak.

A program Esztergom három iskolájában (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola, József Attila Általános Iskola) már eredményesen működik, az eddigi tapasztalatokról fényképekkel illusztrálva a programot oktató pedagógusok számoltak be.

Az előadásokat követően a résztvevők egy interaktív kincskereső játék segítségével bejárhatták az épületet. A délután folyamán mindenki számára szabadon megtekinthető volt a 3. emeleten berendezett kiállítás a „Képző” történetéről. A falon elhelyezett táblák és az üvegvitrinekben található dokumentumok, régi taneszközök az épület és a képzés 20. századi történetét vonultatják fel.

„A Tanítók Napja rendezvény jó lehetőséget teremtett arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hivatás fontosságára, fokozzuk a szak elismertségét” – tette hozzá Juhász Márta tanszékvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.