Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2019. Március 14. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére március 12-én az ország valamennyi tanítóképző intézetében egyszerre ünnepelték meg a Tanítók Napját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Óvó- és Tanítóképző Tanszéke programján Juhász Márta tanszékvezető köszöntette a megjelenteket, majd röviden ismertette az intézmény történetét. A Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársa, Bessenyei Krisztina bemutatta a néhány éve kidolgozott Boldogságóra programot, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a pedagógusoknak.

A program Esztergom három iskolájában (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola, József Attila Általános Iskola) már eredményesen működik, az eddigi tapasztalatokról fényképekkel illusztrálva a programot oktató pedagógusok számoltak be.

Az előadásokat követően a résztvevők egy interaktív kincskereső játék segítségével bejárhatták az épületet. A délután folyamán mindenki számára szabadon megtekinthető volt a 3. emeleten berendezett kiállítás a „Képző” történetéről. A falon elhelyezett táblák és az üvegvitrinekben található dokumentumok, régi taneszközök az épület és a képzés 20. századi történetét vonultatják fel.

„A Tanítók Napja rendezvény jó lehetőséget teremtett arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hivatás fontosságára, fokozzuk a szak elismertségét” – tette hozzá Juhász Márta tanszékvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 23:12, vasárnap | Helyi

Így szavazott Esztergom és a térség - Végeredmény

Országosan 99,9 százalékos, Esztergomban pedig 100 százalékos feldolgozottság után közzétette a Nemzeti Választási Iroda a hivatalos EP-választási eredményeket.

2019. Május 26. 22:54, vasárnap | Helyi

Állást kínál a Vármúzeum

Június 14-i kezdéssel pénztárost keres a Vármúzeum!

2019. Május 26. 22:00, vasárnap | Helyi

Esztergomban is lesz Ringató

Zenei nevelés a családban – A közös játék és éneklés élménye – Mindez május 31-én 10 órától az Ettore Cukrászdában Esztergomban.

2019. Május 26. 20:45, vasárnap | Helyi

Esztergomban többen szavaztak az országos átlagnál

Esztergomban 9 758 választópolgár szavazott, ez 42,65 százalékos részvételt jelent a legutolsó adatok szerint. Az idei magyarországi EP-választás országosan is rekord magas részvétellel zajlott le.